13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Στην Γερουσία θα κριθεί ο διορισμός του Τζορτζ Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Στην Γερουσία κρίνεται ο διορισμός του Τζορτζ Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 7 / 2022 , 3:48 από news_room

Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Τσούνης αναμένεται να είναι ο νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα εφόσον ο διορισμός του εγκριθεί από την Αμερικανική Γερουσία. Η ακρόασή του ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ανακοινώθηκε για τις 12 Ιανουαρίου 2022. Πρόεδρός της Επιτροπής είναι ο Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Ο Τζορτζ Τζούνης είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία. Είναι ο 53 ετών και μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής.

Είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο νομικής από το St. John’s University. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στη μεγαλύτερη νομική εταιρεία του Λονγκ Αϊλαντ.

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα της τοποθέτησής του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία.

Σημαντικές θεωρούνται οι πολιτικές διασυνδέσεις που διατηρεί ο 53χρόνος ομογενής στην αμερικανική πρωτεύουσα. Στην προεκλογική μάχη του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν».

Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, και απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενή φιλία.

Παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται κυρίως στους χορηγούς του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ομογενής επιχειρηματίας διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας στο Καπιτώλιο με βουλευτές και γερουσιαστές από αμφότερα τα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι  ένας άλλος ελληνοαμερικανός, ο Μάικλ Σωτήρχος (Michael Sotirhos)‎, διπλωμάτης, υπήρξε ο πρώτος Ελληνοαμερικανός πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1989-1993.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας

Επίσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 1 / 2023 , 17:18 από news_room Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, το απόγευμα της Τρίτης 17ης Ιανουαρίου 2023. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Καραγκούνης, ο […]

Την Μητρόπολη Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δ. Συνελέυσεως Ορθοδοξίας, Μ. Χαρακόπουλος - Adologala.gr

Την Μητρόπολη Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δ. Συνελέυσεως Ορθοδοξίας, Μ. Χαρακόπουλος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 7 / 2022 , 23:12 από news_room Την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Πρωθιερέα του […]