23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών στην Μελβούρνη

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών στην Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:45 από news_room

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, κάθε τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας βασίζεται στην εξέλιξη και τη δημιουργία καινούργιων συνθηκών και στην ανταλλαγή γνώσεων.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θέλοντας να είναι ένα βήμα πριν τις εξελίξεις, ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό -για τα δεδομένα της ελληνικής παροικίας- Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης των μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει σκοπό την προαγωγή της Ελληνομάθειας και να συνδράμει στη στελέχωση των ελληνικών σχολείων της παροικίας με καινούργια πρόσωπα, που θα φέρουν φρέσκες ιδέες στα σχολεία μας και θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν το ελληνικό με το αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να το παρακολουθήσουν απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας, με κριτήριο την αγάπη τους για τα Ελληνικά.

Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός των VCE τμημάτων κ. Χρήστος Ράσπα, ο οποίος υπογράμμισε ότι “Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με βαθύ αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της ελληνομάθειας στην παροικία μας.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, ξεκινάει αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που σκοπεύει στην εκπαίδευση νέων ατόμων της κοινότητάς μας, προκειμένου να εξοπλιστούν με παιδαγωγικά εργαλεία και να αναλάβουν τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στις επόμενες γενιές.”

Η διευθύντρια των Σχολείων της Κοινότητας, κα Μαρία Μπακαλίδου, μιλώντας για το νέο Πρόγραμμα, ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το Πρόγραμμα Καθοδήγησης το οποίο ξεκίνησαν τα Σχολεία μας.

Ένα πρόγραμμα στο οποιο συμμετέχουν νέοι και νέες, που τους διακρίνει η αγάπη για την ελληνική γλώσσα. Όλα αυτά τα παιδιά, θα φέρουν ανανέωση, δροσιά και φρεσκάδα στις τάξεις των Ελληνικών, ενώ παράλληλα, θα λειτουργήσουν ως πρότυπα για τους μαθητές. Είναι ένα εγχείρημα που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας εδώ στη Μελβούρνη”.

Αντίστοιχα, το μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Κοινότητας, Δρ Νίκος Ντάλλας, σημείωσε:

“Είμαι περήφανος που οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι μαθητές μας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης. Είναι μια κίνηση ωφέλιμη για όλους σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από το Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και θα αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην παρουσία τους στην τάξη.

Και όταν -με την ολοκλήρωση του Προγράμματος- θα κατέχουν τα απαραίτητα εφόδια, θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν πίσω στην ευρύτερη ελληνική κοινότητα και την εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων μας, διασφαλίζοντας ότι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας θα παραμένει ζωντανή και για τις μελλοντικές γενιές”.

Η δεύτερη συνάντηση των σπουδαστών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, στο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας.

Πηγή:neoskosmos.com

Σχετικά Άρθρα

Να μην επιτραπεί άλλο ολοκαύτωμα, τόνισαν Πρέσβεις σε εκδήλωση στη Λάρνακα

Να μην επιτραπεί άλλο ολοκαύτωμα, τόνισαν Πρέσβεις σε εκδήλωση στη Λάρνακα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 1 / 2024 , 5:23 από news_room Δεν πρέπει να επιτραπεί η επανάληψη άλλου ολοκαυτώματος, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 6 εκατομμύρια Εβραίοι, μεταξύ των οποίων και 1,5 εκατομμύριο παιδιά, ανέφεραν σε χαιρετισμούς τους πρέσβεις ξένων χωρών που παρευρέθηκαν στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου στη Λάρνακα. […]

Φωτιές στην Αττική: Τα 12 μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών

Φωτιές στην Αττική: Τα 12 μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 7 / 2022 , 1:10 από news_room Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων και αποκατάστασης ζημιών σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, […]