23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ολοκλήρωση της Ιεραρχίας του Αλεξανδρινού Πατριαρχείου με εκλογές Αρχιερέων – Ποιοί ανυψώθηκαν

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 1 / 2022 , 3:17 από news_room

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Δια των πρεσβειών του Αγίου ενδόξου πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ολοκληρώθησαν οι εργασίες της Έκτακτης Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπό την προεδρία της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, η οποία έλαβε χώρα στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξανδρείας, από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2022.

Η Ιεραρχία του Αλεξανδρινού Θρόνου, κατά την τριήμερη συνεδρία αυτής ασχολήθηκε με τα θέματα της προαγγελθείσης Ημερησίας Διάταξεως, ως ακολούθως:

α) Ακροάσθη τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Α.Θ.Μ.

β)Στη συνάφεια της συνεδριάσεως, ανεκοινώθη υπό του Πατριάρχου η ίδρυση της νεοσύστατης Επισκοπής Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας δι΄ αποσπάσεως εκ της Ιεράς Επισκοπής Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας, υπογραφέντος και του σχετικού Πατριαρχικού Τόμου.

Ακολούθως, ακροάσθη τις κάτωθι εισηγήσεις υπό των εντεταλμένων εισηγητών Μητροπολιτών και Επισκόπων:

1. Σεβ. Καμερούν με θέμα: «Η αντιμετώπιση εισπήδησης Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Αφρικανική Ήπειρο».

2. Θεοφιλ. Αρούσας με θέμα: «Η πορεία και το έργο της Ιεραποστολής εν μέσω πανδημίας».

Μετά το πέρας κάθε εισηγήσεως, επακολούθησε μακρά συζήτηση και σχετικός σχολιασμός.

Η ενημερωτική Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, λόγω της μη προσελεύσεως αυτού, εκρίθη ότι είναι καλύτερον να αναβληθεί.

Κατόπιν, και κατά σειρά των πρεσβείων, ανεγνώσθησαν υπό των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Αρχιερέων του Θρόνου, οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων των Επαρχιών τους.

Εν συνεχεία, Σεπτή προτάσει του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος προέβη σε εκλογές Ιεραρχών, μεταθέσεις και ανυψώσεις, ως κάτωθι:

Τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο σε Μητροπολίτη Πηλουσίου. 

Τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμωνα σε Μητροπολίτη Ναυκράτιδος.

Τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Μπουκόμπας κ. Ιερώνυμο σε Μητροπολίτη Καμπάλας.

Τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο σε Μητροπολίτη Κινσάσας.

Τον Επαρχιούχο Θεοφιλ. Επίσκοπο Γκούλου κ. Σίλβεστρο σε Επαρχιούχο Επίσκοπο Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας. 

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη σε Επαρχιούχο Επίσκοπο Μπουκόμπας.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Καμπούγιε σε Επαρχιούχο Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας. 

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Χαρίτωνα Μουσουνγκάι σε Μητροπολίτη Κανάγκας. 

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο σε Βοηθό Επίσκοπο Νικοπόλεως (παραχωρηθέντος στην Ιερά Μητρόπολη Γουινέας).

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Κοσμά Θασίτη σε Βοηθό Επίσκοπο Κωνσταντιανής (παραχωρηθέντος στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας).

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικόδημο Τότκα σε Βοηθό Επίσκοπο Νειλουπόλεως (βοηθό Επίσκοπο της Α.Θ.Μ.)

Οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κατέληξαν με τις Ακολουθίες των Μεγάλων Μηνυμάτων των νεοεκλεγέντων επισκόπων του Θρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του παλαιφάτου Αλεξανδρινού Θρόνου, δοξάζουσα το πανύμνητον Όνομα του εν Τριάδι Αγίου Θεού, εύχεται μετά της Α.Θ.Μ. υπέρ ευοδώσεως πασών των προσπαθειών στον Αμπελώνα της Αφρικής και υπέρ του ελθείν την χάριν του Παναγίου Πνεύματος επί πάντας τους εργαζομένους δια την εξάπλωσιν του Λόγου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού «ω η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!»

Φωτογραφία άρθρου: Αρχείο

Σχετικά Άρθρα

Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγιάς Φανερωμένης Νέας Αρτάκης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 12:47 από news_room Το βράδυ της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2021, στο Ι. Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη του Ι. Προσκυνήματος (22-23 Αυγούστου 2021), στις ιερές ακολουθίες της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος […]

xeirotonia-aystralia-arxiepiskopos-makarios-2022-adologala (1)

Χειροτονίες Διακόνου και Πρεσβυτέρου στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 1 / 2022 , 7:21 από news_room Δύο χειροτονίες κληρικών, ενός Διακόνου και ενός Πρεσβυτέρου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο προάστιο South Yarra της Μελβούρνης. Συγκεκριμένα, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και […]