20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Με μουσική και ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων υποδέχτηκε το 2022 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 22:17 από news_room

Με μουσική και ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων

υποδέχτηκε το 2022 το

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πρόγραμμα αναμεταδόθηκε από τη συχνότητα της ΕΡΤ2

και διαδικτυακά

1 Ιανουαρίου 2022

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ) καλωσόρισε το Νέο Έτος κρατώντας συντροφιά σε χιλιάδες ανθρώπους που γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου από το σπίτι. Θεατές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσω live streaming (μέσα από την ιστοσελίδα του snfcc.org, τη σελίδα του στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube) αλλά και από την ΕΡΤ2. Οικοδέσποινα της ζωντανής αναμετάδοσης ήταν η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιήθηκε χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η βραδιά ξεκίνησε στις 23.15 με μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από παραστάσεις όπερας και χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ): δημοφιλείς άριες από διάσημα έργα του ρεπερτορίου της όπερας, όπως η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ο Ντον Τζοβάννι και οι Γάμοι του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, ο Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, η Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, αλλά και αποσπάσματα από τις όπερες Τροβατόρε, Αίντα, Τραβιάτα και Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι. Ερμήνευσαν οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιουσίφ Εϋβάζοφ. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διηύθυναν οι Φιλίπ Ωγκέν, Λουκάς Καρυτινός, Ντάνιελ Σμιθ, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από την εορταστική βραδιά δεν έλειπε και ο χορός: Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμήνευσε απόσπασμα από τη χορογραφία των Rootless root (Λίντα Καπετανέα – Γιόζεφ Φρούτσεκ) πάνω στους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα, ενώ οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ ερμήνευσαν χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου πάνω στο 5ο Κονσέρτο για πιάνο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Τα μεσάνυχτα εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον αττικό ουρανό δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, ενώ η υποδοχή του 2022 ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι.

Μετά την αλλαγή του χρόνου, η μετάδοση συνεχίστηκε με τους The Swingin’ Cats, τη μοναδική μουσική μπάντα που μετρά 11 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα και εκατοντάδες εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων. Ο George Zervos και οι SwinginCats, απογείωσαν τη βραδιά με τον κομψό jazzy ήχο τους, το κέφι και την αστείρευτα δημιουργική τους φύση.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία «Χριστούγεννα με μουσικές της Αυτοκρατορικής Βιέννης» της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, που παρουσίασε δημοφιλή έργα του Johann Strauss υιού, αλλά και άλλων μελών της οικογένειας Strauss, που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τις μέρες των γιορτών.

Το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ παρέμειναν ανοιχτά μέχρι αργά μόνο για αυτήν τη βραδιά, για όσους ήθελαν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά κάνοντας φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις τέσσερις εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις.

Τέλος, παρόλο που οι παρούσες συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του αγώνα SNF RUN: 2022 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», αυτό δε σταμάτησε τους δρομείς που είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή από το να προσφέρουν χαρά στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Έτσι, με τις δωρεές των δρομέων συγκεντρώθηκαν €4.345 για την ενίσχυση του έργου των οργανισμών Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα» και «Τζάμπολ Αγάπης». Με την επιπλέον συνεισφορά του ΙΣΝ, το δώρο αυτό τριπλασιάστηκε, και έτσι το ποσό που θα δοθεί στους δύο οργανισμούς ανέρχεται σε €13.035.

Πρωτοχρονιά στο ΚΠΙΣΝ_Μπαλέτο ΕΛΣ_Ελληνικοί χοροί - φωτό Valeria Isaeva

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.snfcc.org/NYE και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To χειμερινό ωράριο λειτουργίας είναι:

    • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-00.00
    • Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-22.00
    • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00

Οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.

  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.

  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.

  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.

  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

#####

Σχετικά Άρθρα

Λέρου Παϊσιος για ομόφιλους γάμους: «Οι βουλευτές φέρουν βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι συντάκτες του νόμου αυτού, ενώπιον της Πατρίδας και του Θεού»

Λέρου Παϊσιος : «Οι βουλευτές φέρουν βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι συντάκτες του νόμου αυτού, ενώπιον της Πατρίδας και του Θεού»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 2 / 2024 , 9:49 από news_room Επεσήμανε ο κ. Παϊσιος ότι οι βουλευτές φέρουν βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι συντάκτες του νόμου αυτού, ενώπιον της Πατρίδας και του Θεού. Φωτογραφία άρθρου: Βαγγέλης Καρπαθάκης  Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας, συμφώνως προς την ανακοίνωση της Τετάρτης, 24ης Ιανουαρίου σωτηρίου έτους […]

Με επιτυχία η 36η γιορτή νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο

Με επιτυχία η 36η γιορτή νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 6 / 2023 , 15:24 από news_room Με επιτυχία η 36η γιορτή νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο Ξεχωριστά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλαν χθες, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι εκατοντάδες νέες και νέοι των Ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην 36η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς […]