23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η πλειοψηφία των Αμερικανών φοβάται ότι η δημοκρατία διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει»

Η πλειοψηφία των Αμερικανών φοβάται ότι η δημοκρατία διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 1 / 2022 , 21:52 από news_room

Η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η πολιτική αστάθεια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ, όπου η δημοκρατία διατρέχει κίνδυνο να «καταρρεύσει», σύμφωνα με τα ευρήματα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τετάρτη κι επιβεβαιώνουν τον βαθύ διχασμό στη χώρα, έναν χρόνο μετά την επίθεση οπαδών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πολιτική αστάθεια εγείρει τη σοβαρότερη απειλή για τη χώρα, ενώ μόλις το 19% βλέπει τη σοβαρότερη απειλή σε κάποια άλλη χώρα, αντίπαλη των ΗΠΑ.

Πιο ανήσυχοι μοιάζουν οι ψηφοφόροι ή οι συμπαθούντες των Δημοκρατικών (83%, έναντι 66% των Ρεπουμπλικάνων) και οι Αμερικανοί του ηλικιακού φάσματος 18-34 ετών (80%).

Εξάλλου το 58% των ερωτηθέντων φοβάται τον κίνδυνο «κατάρρευσης» της αμερικανικής δημοκρατίας, ενώ το 37% αντίθετα θεωρεί πως είναι επαρκώς ισχυρή, άρα ικανή να ξεπεράσει τους διχασμούς στην αμερικανική κοινωνία.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, που υποσχόταν την 20ή Ιανουαρίου 2021 να «συμφιλιώσει» τη χώρα μετά τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, μοιάζει να χάνει αυτό το στοίχημα, με το 53% των Αμερικανών να εκτιμά πως ο διχασμός θα χειροτερέψει τα επόμενα χρόνια, έναντι μόλις ενός 15% που προβλέπει βελτίωση της κατάστασης.

«Ο φόβος του εσωτερικού εχθρού μάλλον, παρά της εξωτερικής απειλής, υπογραμμίζει την πικρή διαπίστωση των Αμερικανών ότι η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο και οι πολιτικοί διχασμοί είναι ολοένα βαθύτεροι», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, πολιτικός αναλυτής του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ.

Η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου σε δείγμα 1.313 αμερικανών ενηλίκων, που διενεργήθηκε από την 7η ως τη 10η Ιανουαρίου (έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ∓ 2,7 εκατοστιαίες μονάδες), επιβεβαιώνει τα ευρήματα άλλων πρόσφατων ερευνών.

Τα δύο τρίτα των Αμερικανών θεωρούσαν στις αρχές Ιανουαρίου ότι η επίθεση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της έδρας του Κογκρέσου, την 6η Ιανουαρίου 2021, ήταν «ένδειξη της κλιμακούμενης πολιτικής βίας» και ότι η αμερικανική δημοκρατία εξακολουθεί να «απειλείται» έναν χρόνο αργότερα, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, του τηλεοπτικού δικτύου CBS News.

Η σοβαρότητα αυτής της ιστορικής επίθεσης εναντίον του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας μολαταύτα υποβαθμίζεται από το 44% των ερωτηθέντων από το Κουίνιπιακ, για το οποίο δίνεται «υπερβολική βαρύτητα» στο θέμα και είναι καιρός να «ξεπεραστεί». Το ποσοστό τους ανερχόταν στο 38% τον Αύγουστο του 2021.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει εξάλλου την πολύ χαμηλή δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο θετική γνώμη εκφράζει μόλις ένα 33%, από 36% τον Νοέμβριο. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τα πεπραγμένα του – στον αγώνα κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού, στο πεδίο της οικονομίας, στην εξωτερική πολιτική…

Για το 49% των ερωτηθέντων, η πολιτική της κυβέρνησής του διχάζει τη χώρα· το 42% αντίθετα θεωρεί πως την ενώνει.

Τα μέλη του Κογκρέσου παίρνουν επίσης κακό έλεγχο, με το 62% να εκφράζει αρνητική άποψη στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, όπως ένα 59% στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Σχετικά Άρθρα

Επιτάφιος στις Φυλακές, Άνοιξη στις καρδιές

Γρεβενά: Επιτάφιος στις Φυλακές, Άνοιξη στις καρδιές

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 12:27 από news_room Με θερμά λόγια για μία πορεία μετανοίας και όχι απλά μεταμέλειας απευθύνθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ στο ιδιαίτερο ποίμνιο των φυλακισμένων αδελφών μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας Γρεβενών όπου βρέθηκε, όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή. «Αν ο Ιούδας […]

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους απαγχονισθέντες στη Βουρρίνα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους απαγχονισθέντες στη Βουρρίνα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 4 / 2022 , 17:23 από news_room Οἱ Ἐθνοφύλακες Κῶ καί ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου σᾶς προσκαλοῦν τό Σάββατο 16 Ἀπριλίου 2022 καί ὥρα 1.00 μ.μ. στήν περιοχή τῆς Βουρρίνας, πλησίον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίας Μελοῦς, ὅπου θά ψαλεῖ Ἐπιμνημόσυνη Δέηση, στό Ἡρῶο πού ἔχει τοποθετηθεῖ στό σημεῖο τῆς […]