25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Η΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Η΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας 2

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 1 / 2022 , 22:27 από news_room

Με τις ευλογίες της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, η Η΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, των Δημάρχων και Κοινοταρχών των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής περιφερείας (Διαμερίσματος Μεσαορίας), στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, τηρουμένων των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας λόγω της παρατεταμένης πανδημίας Covid-19.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των κατεχόμενων Ενοριών και Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (Διαμερίσματος Μεσαορίας), πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Τριφύλλιο Ονησιφόρου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Δημοσθένους και τους Διακόνους π. Μιχάλη Νικολάου και π. Ανδρέα Ματέι.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων και προσφύγων αδελφών ημών και ακολούθως τελέστηκαν Μνημόσυνα πάντων των κληρικών και λαϊκών που διακόνησαν με οποιονδήποτε τρόπο στις Μονές και Ενορίες της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Διαμερίσματος Μεσαορίας).

Ακολούθως, τελέστηκε στο Μέγα Συνοδικό η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας. Έπειτα, ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε το λόγο του προς τους παρόντες, τον οποίο διαδέχθηκε με την ομιλία του ο Κοινοτάρχης της Μιας Μηλιάς, κ. Ανδρέας Δημοσθένους.

Το φλουρί της Βασιλόπιττας το βρήκε η κα. Παπαδοπούλου, σύζυγος του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Παναγίας των Γενάγρων, δασκάλου κ. Παύλου Παπαδόπουλου, η οποία έλαβε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ένα ασημένιο εικόνισμα το οποίο ιστορικό το γεγονός του εκχριστιανισμού του πρώτου Ρωμαίου Αξιωματούχου, του Ανθύπατου Σέργιου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλου, το 45-46 μ.Χ. στην Πάφο.

Ακολούθησε αναμνηστική φωτογράφηση με όλα τα στελέχη, κληρικοί και λαϊκοί, των κατεχόμενων ενοριών και κοινοτήτων και τέλος κέρασμα.

Η΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας 2 Η΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας 2 Η΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας 2

Σχετικά Άρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:26 από news_room Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς και εάν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις θα γίνουν. Αυτά αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε δήλωσή μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat για τον […]

Θ. Σκυλακάκης Τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου επιβεβαιώνουν την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης

Θ.Σκυλακάκης: Τα φορολογικά έσοδα του Ιουνίου επιβεβαιώνουν την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 7 / 2021 , 0:58 από news_room Την έναρξη της οικονομικής ανάκαμψης επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για την πορεία των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη ο οποίος τόνισε οτι κλειδί για τη διατήρηση της δυναμικής αυτής τους επόμενους κρίσιμους μήνες είναι η μαζική συμμετοχή των […]