18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δύο νέοι διορισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

διορισμοι ιερα αρχιεπισκοπή αμερικής diorismoi aerikis

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 1 / 2022 , 19:39 από news_room

Δύο νέοι διορισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Δύο νέους διορισμούς στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. Από την 1η Μαρτίου 2022, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναλαμβάνει ο  Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Ηλίας Βίλλης, ενώ  ο Β. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος αναλαμβάνει Chancellor της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος γεννήθηκε στο Τζέρσεϊ Σίτι του Νιου Τζέρσεϋ και μεγάλωσε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, μεγαλωμένος από ευσεβείς Χριστιανούς μετανάστες γονείς που έδωσαν έμφαση στην ορθόδοξη πίστη και την ελληνική κληρονομιά του. Ολοκληρώνοντας το Λύκειο του Λονγκ Άιλαντ Σίτι, γράφτηκε στο Πολυτεχνείο για να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ολοκλήρωσε το πτυχίο του στον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό το 1985 και στη συνέχεια το Μεταπτυχιακό του στον ίδιο κλάδο. Τα επόμενα δέκα χρόνια τα πέρασε στη βιομηχανία.

Έχοντας λάβει την κλήση να υπηρετήσει την Εκκλησία, εγγράφηκε στο πρόγραμμα Master of Divinity στο Σεμινάριο St. Vladimir’s στο Crestwood της Νέας Υόρκης. Με την ολοκλήρωση αυτών των σπουδών το 1999, πήγε στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί για χειροτονία το 2001.

Τον Ιούνιο του 2002 εκάρη μοναχός και του δόθηκε το όνομα Νεκτάριος και αμέσως μετά χειροτονήθηκε σε διάκονο από τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ στην Αθήνα. Έγινε Αρχιδιάκονος και υπηρέτησε στη θέση αυτή για έναν χρόνο. Στις 18 Ιανουαρίου 2004 εισήλθε στην Ιεροσύνη, έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Βύρωνα. Με την εκλογή του Μητροπολίτη Παύλου της Ι. Μητροπόλεως Κοζάνης το 2004 (ο Μητροπολίτης ήταν πρώην Προιστάμενος της ενορίας του στην Αστόρια), ζήτησε άδεια να πάει να υπηρετήσει μαζί του. Τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης. Το 2005 του ανατέθηκε η θέση του Γενικού Εφημέριου της Μητροπόλεως και υπηρέτησε στην Κοζάνη μέχρι το 2008.

Κατόπιν διεύθυνσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, προσκλήθηκε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2008 και υπηρέτησε στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο West Babylon της Νέας Υόρκης μέχρι το 2012. Στη συνέχεια διορίστηκε ως ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Astoria, όπου υπηρετεί έκτοτε. Το 2019 ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος διορίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ως ένας από τους πέντε Εφημέριους της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και υπηρετεί επίσης ως πνευματικός σύμβουλος του Φιλοπτώχου ταμείου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας .

Ο Σεβ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ηλίας Βίλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο του Ιλινόις όπου παρευρέθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού του Ιλινόις. Το 1994 αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολλέγιο με Πτυχίο στις Θρησκευτικές Σπουδές και το 1997 αποφοίτησε από την Ιερά Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή με Μεταπτυχιακό στη Θεολογία. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 24 Φεβρουαρίου 1996 από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σικάγου κυρό Ιάκωβο.

Μετά την αποφοίτησή του το 1997, διορίστηκε να υπηρετήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα ως Αρχιδιάκονος. Κατά τη διακονία του στον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα, ο Αρχιδιάκονος Ηλίας συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο σε ταξίδια και διακονία σε όλη τη χώρα και τον κόσμο.

Στις 30 Μαΐου 1999, ο π. Ηλίας εισήλθε στην ιεροσύνη και διορίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα για να υπηρετήσει ως Προϊστάμενος για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Σωτήρος μας στο  Rye της Νέας Υόρκης όπου υπηρέτησε τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια. Το 2011 του απονεμήθηκε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και το 2021 του απονεμήθηκε το τιμητικό οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατόπιν εισήγησης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου . Το 2005 διορίστηκε διευθυντής του Camp Saint Paul και το 2020 εξελέγη Πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Περιφερειακού Κληρικού Συνδέσμου. Ο π. Ηλίας και η πρεσβυτέρα Melanie έχουν τέσσερα όμορφα παιδιά – την Αναστασία, τον Νικόλαο, τον Γεώργιο και τον Αρτέμιο όπου και κατοικούν στο Armonk της Νέας Υόρκης.

Σχετικά Άρθρα

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 1 / 2022 , 10:35 από news_room Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου του 2022, το μέτρο Test to Stay στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση. Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και στο πλαίσιο των […]

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος καταδικάζει απόλυτα την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 8 / 2020 , 14:42 από «Μια ακόμη πρόκληση εις βάρος των απανταχού θρησκευόμενων ανθρώπων και της διεθνούς κοινότητας που σέβεται τα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τη σημερινή απόφαση των τουρκικών Αρχών περί μετατροπής της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος.  «Ύστερα από την Αγία Σοφία και […]