23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν από συμμορία, στην Αϊτή

Δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν από συμμορία, στην Αϊτή

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 1 / 2022 , 17:19 από news_room

Συνεχίζονται οι δολοφονίες παγκοσμίως εις βάρος δημοσιογράφων. Δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν χθες Πέμπτη από συμμορία που δρα σε ζώνη στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αϊτής, του Πορτ-ο-Πρενς, έκανε γνωστό ραδιοφωνικός σταθμός για τον οποίο εργαζόταν το ένα από τα θύματα. Αυτοί οι δύο και ακόμα άλλοι δεκάδες έρχονται να προστεθούν στην λίστα των θυμάτων ενάντια στην δημοσιογραφία.

Ο Βίλγκενς Λουισέν και ο Αμαντί Τζον Ουέσλι σκοτώθηκαν εν μέσω ανταλλαγών πυρών, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εργοδότης του δεύτερου, ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Écoute FM.

Τρίτος δημοσιογράφος, που τους συνόδευε, μπόρεσε να ξεφύγει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δολοφονίες αυτές καταγράφηκαν ενώ στην Αϊτή τους τελευταίους μήνες εξαπλώνεται ο έλεγχος βαριά οπλισμένων συμμοριών σε τομείς της πρωτεύουσας, του Πορτ-ο-Πρενς.

Στη ζώνη Λαμπούλ 12, όπου είχαν πάει οι τρεις δημοσιογράφοι για ρεπορτάζ χθες, μαίνονται μάχες ανάμεσα σε διάφορες συμμορίες που θέλουν να εξασφαλίσουν τον έλεγχό της.

Δρόμος που περνάει από εκεί είναι η μοναδική εναλλακτική οδός για να κινηθεί κανείς προς το νότιο τμήμα της χώρας. Η εθνική οδός ελέγχεται πλήρως, από τον Ιούνιο, από μια από τις ισχυρότερες συμμορίες της Αϊτής.

Η πολιτική κρίση στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής, την οποία όξυνε ακόμη περισσότερο η δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ πριν από έξι μήνες, επιτείνει το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας.

Το 2021 στην Αϊτή διαπράχθηκαν τουλάχιστον 950 απαγωγές, σύμφωνα με το Κέντρο Αναλύσεων και Μελετών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Centre d’analyse et de recherches en droits humains, CARDH), μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Πορτ-ο-Πρενς.

Ανεπαρκώς εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις συμμορίες, που διαθέτουν αληθινό πολεμικό οπλοστάσιο, η αϊτινή αστυνομία δεν έχει οργανώσει επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας εναντίον των συμμοριών μετά τον Μάρτιο του 2021.

Τη 12η Μαρτίου, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αποπειράθηκαν να επέμβουν σε συνοικία της πρωτεύουσας που είναι γνωστό πως χρησιμοποιεί συμμορία για να κρατά ανθρώπους που απαγάγει.

Τέσσερις αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί στην επιχείρηση. Τα πτώματά τους και ο εξοπλισμός που έφεραν δεν ανακτήθηκαν ποτέ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός: Ο Χριστιανισμός χρησιμοποιείται αντιδεοντολογικά & άδικα εναντίον άλλων Ορθοδόξων Χριστιανών με την ευλογία του Πατριαρχείου Μόσχας

Οικουμενικός: Ο Χριστιανισμός χρησιμοποιείται αντιδεοντολογικά εναντίον άλλων Ορθοδόξων, με την ευλογία του Πατριαρχείου Μόσχας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 1 / 2024 , 0:45 από news_room O Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε την έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τον Απόστολο Παύλο Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, κήρυξε την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου “Ο Απόστολος Παύλος στην Αττάλεια. Μνήμη. Μαρτυρία”, το οποίο τελεί υπό […]

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τη Γενική Εισαγγελία της Γουατεμάλας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 12:46 από news_room Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αναστέλλει τη συνεργασία με τη Γενική Εισαγγελία της Γουατεμάλας, μετά την παύση και τη φυγή από τη χώρα εισαγγελικού λειτουργού που μαχόταν κατά της διαφθοράς στο κράτος της κεντρικής Αμερικής. Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο […]