25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Γαλλία: Υπέρ του απευθείας διαλόγου της ΕΕ με τη Ρωσία

γαλλία_france_eidiseis_kosmos

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 / 1 / 2022 , 22:20 από news_room

Η Γαλλία τάσσεται υπέρ του απευθείας διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Χρειάζεται «ως Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουμε (…) προτάσεις, έναν οργανωμένο, τακτικό διάλογο με τη Ρωσία, παραμένοντας σταθεροί» είπε σε συνέντευξη που έδωσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Κλεμάν Μπον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προκρίνει τον διάλογο με τις ΗΠΑ επειδή «αυτό θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και της σύγκρουσης των υπερδυνάμεων» ενώ του επιτρέπει, ενδεχομένως, να διχάζει τους Ευρωπαίους.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι ως Δυτικοί, να είμαστε παρόντες ως Ευρωπαίοι. Κάνει άραγε αρκετά πράγματα η ΕΕ; Πιθανότατα όχι, σήμερα», εκτίμησε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη ζητήσει, από την Τετάρτη, να υπάρξει διάλογος μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας «για τη νέα τάξη ασφαλείας στην Ευρώπη», προκαλώντας ανησυχία στις ΗΠΑ που φοβούνται ένα ρήγμα στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

«Ο διχασμός θα ήταν το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη Ρωσία», σχολίασε σήμερα ο Κλεμάν Μπον. Υπενθύμισε ότι επί του παρόντος Παρίσι και Βερολίνο προσπαθούν να «επανενεργοποιήσουν» τον μεσολαβητικό τους ρόλο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο πλαίσιο του «σχήματος της Νορμανδίας». Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ο υφυπουργός έκανε λόγο για «πρωτοβουλίες» και μια νέα επαφή των προέδρων Μακρόν και Πούτιν «εντός των επόμενων ημερών».

Ο Κλεμάν Μπον έκρινε εξάλλου ότι είναι «παράλογο» να μιλάει κανείς για τον «αχό από τις ρωσικές αρβύλες» στην Ουκρανία ενώ η διπλωματική οδός δεν έχει εξαντληθεί. «Τις κινήσεις των μονάδων, των αρμάτων, των φορτηγών, τις βλέπουμε (…) Από εκεί, μέχρι να πούμε τι θέλει ακριβώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τι θέλει η Ρωσία, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Κανείς δεν το γνωρίζει επακριβώς», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινωθέν της Εκκλησίας Κρήτης για την κοίμηση τού μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:39 από news_room Ανακοινωθέν της Εκκλησίας Κρήτης για την κοίμηση τού μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Η Δευτέρα του Πάσχα στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 20:21 από news_room Τήν Δευτέραν, 20ήν Ἀπριλίου/3ην Μαΐου 2021, Δευτέραν τοῦ Πάσχα, ἑωρτάσθη ἡ χαρμόσυνος ἑορτή τῆς Ἀναστάσεως εἰς τόν Πατριαρχικόν καί εἰς τόν Μοναστηριακόν Ναόν τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης, προεξάρχοντος ἐν χοροστασίᾳ τοῦ Μακαριωτάτου Πατρός ἡμῶν καί Πατριάρχου Ἱεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Ἐτελέσθη ὁ Ὄρθρος, ἐψάλη ὁ Κανών […]