21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: «Στην πίστη μας δε χωρούν το μίσος, οι διακρίσεις και ο αντισημιτισμός»

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 1 / 2022 , 3:31 από news_room

Σήμερα τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της μεγαλύτερης γενοκτονίας που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Τιμούμε τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί οργανωμένα και συστηματικά.

Αντικρίζουμε κατάματα αυτή τη μαύρη σελίδα της ιστορίας, όσο κι αν η ανάγνωσή της μάς προκαλεί αποστροφή και αποτροπιασμό. Επ’ ουδενί δεν την παρακάμπτουμε. Επ’ ουδενί δεν παραδίδουμε στη λήθη τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος. Επ’ ουδενί δεν παραθεωρούμε τα βαθύτερα αίτια και κίνητρα των φρικτών εγκλημάτων που συντελέστηκαν.

Αναλογιζόμαστε ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε στον πυρήνα της υπάρξεώς μας την άνευ όρων αγάπη προς τον πλησίον και τον σεβασμό στην ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου.

Στην πίστη μας δε χωρά το μίσος προς τον συνάνθρωπο. Δε χωρούν οι διακρίσεις λόγω θρησκείας ή καταγωγής. Δε χωρούν οι σκοτεινές και στερεότυπες αντιλήψεις που τροφοδοτούν τον αντισημιτισμό.

«Οὐ γὰρ ἔστι διαστολὴ Ἰουδαίου τε καὶ Ἕλληνος· ὁ γὰρ αὐτὸς Κύριος πάντων», διαμηνύει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του. Χρέος μας, να πορευόμαστε με τον λόγο του Αποστόλου των Εθνών και να ορθώνουμε το ανάστημά μας σε κάθε διάκριση και αδικία, και σε κάθε πράξη που συγκρούεται με τη διδασκαλία του ιερού Ευαγγελίου.

Χρέος μας, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουμε ανοιχτή καμία χαραμάδα που θα επέτρεπε να βιώσει ξανά η ανθρωπότητα φρικαλεότητες ανάλογες με αυτές του Ολοκαυτώματος.

Σχετικά Άρθρα

Επιστολή στον Μητροπολίτη Ονούφριο απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 6 / 2022 , 0:40 από news_room Επιστολή στον στον Μητροπολίτη Ονούφριο απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης – Adologala.gr Δαμασκός, 6 Ιουνίου 2022| Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι ‘ απέστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Ονούφριο, Μητροπολίτη Κιέβου και Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Στην επιστολή του σημειώνει:  “Κλαίουμε […]

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 8 / 2022 , 21:31 από news_room Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, βάσει ειδικού σχεδιασμού, με έντονη αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς, έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, από την Παρασκευή, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2022, […]