16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών στην Μελβούρνη

Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών στην Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:45 από news_room

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, κάθε τομέας της ανθρώπινης δραστηριότητας βασίζεται στην εξέλιξη και τη δημιουργία καινούργιων συνθηκών και στην ανταλλαγή γνώσεων.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θέλοντας να είναι ένα βήμα πριν τις εξελίξεις, ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό -για τα δεδομένα της ελληνικής παροικίας- Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης των μελλοντικών δασκάλων Ελληνικών.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει σκοπό την προαγωγή της Ελληνομάθειας και να συνδράμει στη στελέχωση των ελληνικών σχολείων της παροικίας με καινούργια πρόσωπα, που θα φέρουν φρέσκες ιδέες στα σχολεία μας και θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν το ελληνικό με το αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να το παρακολουθήσουν απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας, με κριτήριο την αγάπη τους για τα Ελληνικά.

Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός των VCE τμημάτων κ. Χρήστος Ράσπα, ο οποίος υπογράμμισε ότι “Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης με βαθύ αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της ελληνομάθειας στην παροικία μας.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών, ξεκινάει αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που σκοπεύει στην εκπαίδευση νέων ατόμων της κοινότητάς μας, προκειμένου να εξοπλιστούν με παιδαγωγικά εργαλεία και να αναλάβουν τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στις επόμενες γενιές.”

Η διευθύντρια των Σχολείων της Κοινότητας, κα Μαρία Μπακαλίδου, μιλώντας για το νέο Πρόγραμμα, ανέφερε: “Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με το Πρόγραμμα Καθοδήγησης το οποίο ξεκίνησαν τα Σχολεία μας.

Ένα πρόγραμμα στο οποιο συμμετέχουν νέοι και νέες, που τους διακρίνει η αγάπη για την ελληνική γλώσσα. Όλα αυτά τα παιδιά, θα φέρουν ανανέωση, δροσιά και φρεσκάδα στις τάξεις των Ελληνικών, ενώ παράλληλα, θα λειτουργήσουν ως πρότυπα για τους μαθητές. Είναι ένα εγχείρημα που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας εδώ στη Μελβούρνη”.

Αντίστοιχα, το μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Κοινότητας, Δρ Νίκος Ντάλλας, σημείωσε:

“Είμαι περήφανος που οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι μαθητές μας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Καθοδήγησης. Είναι μια κίνηση ωφέλιμη για όλους σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από το Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και θα αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην παρουσία τους στην τάξη.

Και όταν -με την ολοκλήρωση του Προγράμματος- θα κατέχουν τα απαραίτητα εφόδια, θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν πίσω στην ευρύτερη ελληνική κοινότητα και την εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων μας, διασφαλίζοντας ότι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας θα παραμένει ζωντανή και για τις μελλοντικές γενιές”.

Η δεύτερη συνάντηση των σπουδαστών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, στο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας.

Πηγή:neoskosmos.com

Σχετικά Άρθρα

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Κώστας Μπακογιάννης με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 3 / 2021 , 16:11 από news_room Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο. Στην συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Θέλω να σας εκφράσω, Παναγιώτατε, τις θερμές μας ευχαριστίες […]

Γερμανία-Βέλγιο-Ολλανδία: Πάνω από 120 νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες – Συλλυπητήρια από ΠτΔ & Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 1:45 από news_room Γερμανία-Βέλγιο-Ολλανδία: Πάνω από 120 νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πλημμύρες – Συλλυπητήρια από ΠτΔ και Πρωθυπουργό της Ελλάδος Ο απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα τους 120 νεκρούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων στη Γερμανία, όπου εξακολουθούν να αγνοούνται […]