17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου

Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου 13

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 1 / 2022 , 17:12 από news_room

Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου

Ημέρα γιορτινή, ημέρα χαράς ,γεμάτη Φως και ελπίδα για το αύριο της Εκκλησίας μας η 30η Ιανουαρίου. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι του Καΐρου χειροτονήθηκε κατά την Αλεξανδρινή τάξη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Κοσμάς Θασίτης Βοηθός Επίσκοπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ο οποίος έλαβε τον τίτλο του Επισκόπου Κωνσταντιανής και θα υπηρετήσει στην Μητρόπολη Κατάνγκας με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κατάνγκας κ. Μελέτιου.

Ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, άνοιξε τις πύλες του αυτή την φωτόμορφο της Εκκλησίας ημέρα και υποδέχτηκε το χριστεπώνυμο πλήρωμα του Καΐρου, το οποίο με την Αρχιερατική καθοδήγηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ βίωσε την μέθεξη και την μυσταγωγία της χειροτονία του νέου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας συμπροσευχούμενος μετά του Αρχιεπισκόπου Σιναίου κ. Δαμιανού και συνλειτουργούντος μετά του Σεβασιώτατου Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελέτιου, του Σεβάσμιώτατου Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδοσίου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νάρκισσου, του Σεβάσμιώτατου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Ο νέος Επίσκοπος χαρούμενος, αλλά και βαθιά συγκινημένος, με το βλέμμα του γεμάτο ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη στους Αρχιερείς που τον καθοδηγούσαν στην πορεία της αύξησης του δικού του Φωτός, αφήνονταν ψυχή τε και σώματι στην μυσταγωγική ενέργεια της ιερής τελετής της χειροτονίας.

«Καλούμαι να ακολουθήσω τα βήματα των τριών μεγίστων φωστήρων της Εκκλησίας μας που εορτάζουν σήμερα,του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Μεγάλου Βασιλείου και του Άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου και να εργαστώ με πνεύμα αγάπης, με πνεύμα ειρήνης και με πνεύμα θυσίας στην εικόνα του Θεού, τον Άνθρωπο.» Με αυτά τα λόγια, ως μια ενεργή και βαθιά υπαρξιακή υπόσχεση ζωής, ξεκίνησε τον λόγο του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος υποδεικνύοντας σε όλους το χάραγμα της δικής του μελλοντικής πορείας.

Και συνεχίζοντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος φώτισε με τον χρωστήρα του λόγο του τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά του λέγοντας με παρρησία «Καλούμαι εγώ ο ελάχιστος να ακολουθήσω το παράδειγμα του ιερομάρτυρα και ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που ο βίος του και το μαρτύριο της ζωής του θα μου θυμίζει την δική μου μαρτυρική και ιεραποστολική πορεία στην εσχατιά της Αφρικής κρατώντας πάντοτε αναμμένη την δάδα της πίστεως και της εν Χριστό αγάπης σε έναν κόσμο αποπροσανατολισμένο και φοβισμένο»

Ευχαρίστησε από καρδιάς ονομαστικά όλους όσους τον βοήθησαν στην πορεία της ζωής του στο έργο της διακονία του, αλλά και σε κάθε απόφαση όπως είπε της ζωής του. Και απευθυνόμενος στον Πατριάρχη σήκωσε το βλέμμα του, τον κοίταξε και του είπε «Θέλω να βρω το θάρρος να στρέψω τα μάτια μου προς εσάς για να συναντήσω το δικό σας μάτια. Είμαι βέβαιος ότι μέσα τους θα διακρίνω τα γαλανά νερά της πατρίδας μας της Ελλάδας, τις πανέμορφες εκκλησίες με τα ψηλά καμπαναριά τους, αλλά και τα καταπράσινα βουνά της γενέτειράς σας, της νήσου Κρήτης»

«Αγαπητέ μου πατέρα Κοσμά. Από την στιγμή γιέ μου που μια μάνα μας φέρνει στον κόσμο από τότε αρχίζει να μετράει ο χρόνος. Αρχίζουμε να γράφουμε ημερομηνίες από την ζωή μας. Έχουμε την ημερομηνία της γεννήσεως μας, έχουμε την ημερομηνίας της βαφτίσεως μας. Για εμάς όμως τους κληρικούς και ιδιαιτέρως τους Αρχιερείς θα μας συνοδεύει σε όλα μας τα χρόνια ο Πατριάρχη που μας χειροτόνησε εδώ στο Πατριαρχείο αλλά και η ημερομηνία που λάβαμε το Πανάγιο πνεύμα. 31 χρόνια τώρα κάθε χρόνο Κοσμά μου όταν έρχεται η 17η Ιουνίου λειτουργώ όπου και αν βρίσκομαι και ενθυμούμαι ότι ένας άλλος Πατριάρχης ο Παρθένιος, τόσο ταπεινά, τόσο απλά, γονάτισα και έλαβα το χάρισμα της Αρχιεροσύνης . Εσύ Κοσμά μου από τωρα και στο εξής θα σε συνοδεύει πάντα η σημερινή ημέρα “30 Ιανουαρίου. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Καΐρου”. Θα περνάνε τα χρόνια, και κάθε φορά θα ενθυμείσαι αυτή την ημέρα.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα που θα γονατίσεις στην Αγία Τράπεζα αυτό το χωμάτινο χέρι γεμάτο από Θεό θα σου μεταδώσει αυτό που και εγώ έλαβα . Το πανάγιο πνεύμα.» Με αυτά τα θερμά και τρυφερά λόγια ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ξεκίνησε την χειροτονία του νέου Επισκόπου.

ΑΞΙΟΣ ! Αναφώνησε προς το πλήθος, χαμογελαστός και με ολάνοιχτη καρδιά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κρατώντας τον νέο Επίσκοπο από χέρι. Ένας ακόμα κρίκος στην μακραίωνη ιστορία της Ιεραποστολικής Εκκλησίας της Αφρικής σφυριλατήθηκε με αυτήν την μία και μόνη λέξη από τα χείλη του Πατριάρχη. ΑΞΙΟΣ και η απάντηση από το πλήθος.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης οδήγησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής στον Δεσποτικό Θρόνο και αναφωνώντας για ακόμα μια φορά ΑΞΙΟΣ προέτρεψε όλους να πάρουν την ευχή του.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του που ταξίδεψαν από την Ελλάδα κατασυγκινημένοι, με την μητέρα του στην πρώτη σειρά με βουρκωμένα τα μάτια να κοιτάζει το παιδί της σε αυτή την μεγαλειώδη στιγμή της πορείας της ζωής του και να το καμαρώνει ταπεινά.

«Ζώ το θαύμα του παιδιού μου» Με αυτά τα λόγια η μητέρα του νέου Επισκόπου, κα Χρυσή Θασίτη άνοιξε την καρδιά της και μίλησε στο ΝΕΟ ΦΩΣ και την ekkairo.org για την σημερινή μεγάλη ημέρα.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης προσκάλεσε όλους στην αίθουσα του Θρόνου για απολαύσουν ένα κέρασμα και να ευχηθούν στον νέο Επίσκοπο.

Την χειροτονία του νέου Επισκόπου τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα Μαρία Ζήση, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η κα Βάσω Γαζή Αντιπρόεδρος της ΦιλοπτώχουΑδελφότητας Ελληνίδων Κυριών Καΐρου, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κ. Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, ο κ. Σαλέμ Κασίς Πρόεδρος της εκκλησίας των Αρχαγγέλων Ντάχερ, η κα. Αρλέτ Μόνσεφ Πρόεδρος του H.O.C.

Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου

Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου 13Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου Η Χειροτονία του Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά στο Χαμζάουι του Καΐρου

Πηγή: ekkairo.org

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πολιτισμός : ATH Kids Live YouTube premiere στο Gagarin 205 τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 21:00

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 1 / 2021 , 3:49 από news_room ONASSIS PRESENTS: STAGES A/LIVE ΟΙ ATH KIDS ΣΤΟ GAGARIN 205 SPECIAL GUEST: ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ  STAGES A/LIVE Μια σειρά συναυλιών για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής. WE STAY CLOSE, NOT CLOSED Μπείτε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση […]

Οι Τελικοί του NBA 2021 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην AntetokounBros Academy

Οι Τελικοί του NBA 2021 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην AntetokounBros Academy – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 11 / 2021 , 18:12 από news_room Οι Τελικοί του NBA 2021 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην AntetokounBros Academy – Adologala.gr Δείτε τον MVP των Τελικών του ΝΒΑ 2021 Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προπόνηση της AntetokounBros Academy να δίνει το σύνθημα για την εκκίνηση της νέας σαιζόν. […]

Pin It on Pinterest