34 °C Athens, GR
03/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο λιμάνι Ραφήνας Ο ΥΠΕΞ Κ. Κόμπος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Ανδόρρα Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η μάχη για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά τους σεισμούς Το Ιράν αποχαιρετά τον Αλί Χαμενεΐ – Ξεκινά η ιστορική κηδεία Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στο Κλίβελαντ για το 48ο Κληρικολαϊκό Συνέδριο Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των πολυκατοικιών: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο – Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, διαμερίσματα και κανονισμούς Αθήνα: Συλλήψεις από την ΔΑΟΕ φιλάθλων για οπαδική βία, ναρκωτικά, εκβιάσεις και εμπρησμούς Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευλόγησε το ανθρωπιστικό έργο του Ιδρύματος Four Homes of Mercy – Siksek στη Βηθανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 12 / 2021 , 20:27 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε απόψε τα εγκαίνια του νέου οικήματος της Πρεσβείας του Κατάρ στη Λευκωσία.

Τα επίσημα εγκαίνια της Πρεσβείας τελέστηκαν κατά τη σημερινή Εθνική Μέρα του Κατάρ.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Κατάρ έχουν γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη και συνεχίζουν να αναπτύσσονται».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κατάρ το 2014 κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη αριθμός διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς συνεργασίας, συμφωνίες που αποδεικνύουν την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Πρόσθεσε ότι το μέγεθος της επένδυσης του Κατάρ για την Πρεσβεία του στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη της εμβάθυνσης και επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τις συνέργειες στις οποίες μπορούμε να οικοδομήσουμε από τη συμμετοχή της Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδιαίτερα στο οικόπεδο 10 με την κοινοπραξία με την ExxonMobil που προχωρά με την επανέναρξη του γεωτρητικού της προγράμματος σε μερικές μέρες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη αδειοδότηση στην κοινοπραξία του οικοπέδου 5 αποτελεί μια ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη και ψήφο εμπιστοσύνης στην ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου.

Δεν έχω αμφιβολία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ότι ο συνδυασμός αυτών των εξελίξεων θα στηρίξουν θετικά τις προσπάθειες μας να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μας, όχι μόνο στον πολιτικό και ενεργειακό τομέα, αλλά και στον οικονομικό θα ανθήσει πλήρως προς όφελος των χωρών και των λαών μας».

Επεσήμανε ακόμα ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με το Κατάρ και την περιοχή του Κόλπου αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυπριακής Κυβέρνησης και κύρια προτεραιότητα της εξωτερικής της πολιτικής.

«Προς τον σκοπό αυτό», υπογράμμισε, «η Κύπρος είναι υπέρμαχος της εμβάθυνσης των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ, όπως επίσης και μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, αφού αναγνωρίζουμε την αξία μιας περαιτέρω ενισχυμένης συνεργασίας καθώς και της σημασίας του συντονισμού με το Κατάρ και το Συμβούλιο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Κατάρ για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό και επανέλαβε την προσωπική του προσήλωση στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ των ΗΕ, με στόχο την επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, πλήρως ευθυγραμμισμένης με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μιας λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο και τον λαό της και θα διασφαλίζει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του νησιού, μακριά από ξένες εξαρτήσεις, στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα».

Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει πολιτική συμμετοχικότητας των Τουρκοκυπρίων, «διασφαλίζοντας ότι όλοι οι Κύπριοι, ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία ή άλλο υπόβαθρο, θα συμβιώνουν ειρηνικά ως πολίτες ενός σύγχρονου κράτους που θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των επαφών με το Κατάρ σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ευτυχής να φιλοξενήσει τον Εμίρη του κράτους του Κατάρ στην Κύπρο στο εγγύς μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Σχετικά Άρθρα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Ζητά ίση μεταχείριση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 12 / 2020 , 6:21 από news_room Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, για την προνομιακή επιχείρηση, όπως υποστηρίζουν, άλλων ένστολων κλάδων όσον αφορά στις μετακινήσεις εκτός Αθηνών και τη χορήγηση αδειών. Ολόκληρη η επιστολή της Ένωσης έχει ώς εξής: Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ, Με […]

Αττική: Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που έκλεβαν οικίες ηλικιωμένων elliniki-astynomia-kerameikos-hellenic-police-news-eidiseis-nea-deltia-typoy-adologala

Αττική: Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που έκλεβαν οικίες ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 11 / 2024 , 9:16 από news_room Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε χθες αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Φυλής, των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου, κατά την οποία συνελήφθησαν 7 μέλη συμμορίας που φέρονται να διέπρατταν κλοπές και ληστείες από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τους συντηρητές […]