17 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 12 / 2021 , 20:27 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε απόψε τα εγκαίνια του νέου οικήματος της Πρεσβείας του Κατάρ στη Λευκωσία.

Τα επίσημα εγκαίνια της Πρεσβείας τελέστηκαν κατά τη σημερινή Εθνική Μέρα του Κατάρ.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Κατάρ έχουν γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη και συνεχίζουν να αναπτύσσονται».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κατάρ το 2014 κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη αριθμός διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς συνεργασίας, συμφωνίες που αποδεικνύουν την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Πρόσθεσε ότι το μέγεθος της επένδυσης του Κατάρ για την Πρεσβεία του στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη της εμβάθυνσης και επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τις συνέργειες στις οποίες μπορούμε να οικοδομήσουμε από τη συμμετοχή της Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδιαίτερα στο οικόπεδο 10 με την κοινοπραξία με την ExxonMobil που προχωρά με την επανέναρξη του γεωτρητικού της προγράμματος σε μερικές μέρες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη αδειοδότηση στην κοινοπραξία του οικοπέδου 5 αποτελεί μια ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη και ψήφο εμπιστοσύνης στην ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου.

Δεν έχω αμφιβολία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ότι ο συνδυασμός αυτών των εξελίξεων θα στηρίξουν θετικά τις προσπάθειες μας να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μας, όχι μόνο στον πολιτικό και ενεργειακό τομέα, αλλά και στον οικονομικό θα ανθήσει πλήρως προς όφελος των χωρών και των λαών μας».

Επεσήμανε ακόμα ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με το Κατάρ και την περιοχή του Κόλπου αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυπριακής Κυβέρνησης και κύρια προτεραιότητα της εξωτερικής της πολιτικής.

«Προς τον σκοπό αυτό», υπογράμμισε, «η Κύπρος είναι υπέρμαχος της εμβάθυνσης των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ, όπως επίσης και μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, αφού αναγνωρίζουμε την αξία μιας περαιτέρω ενισχυμένης συνεργασίας καθώς και της σημασίας του συντονισμού με το Κατάρ και το Συμβούλιο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Κατάρ για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό και επανέλαβε την προσωπική του προσήλωση στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ των ΗΕ, με στόχο την επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, πλήρως ευθυγραμμισμένης με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μιας λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο και τον λαό της και θα διασφαλίζει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του νησιού, μακριά από ξένες εξαρτήσεις, στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα».

Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει πολιτική συμμετοχικότητας των Τουρκοκυπρίων, «διασφαλίζοντας ότι όλοι οι Κύπριοι, ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία ή άλλο υπόβαθρο, θα συμβιώνουν ειρηνικά ως πολίτες ενός σύγχρονου κράτους που θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των επαφών με το Κατάρ σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ευτυχής να φιλοξενήσει τον Εμίρη του κράτους του Κατάρ στην Κύπρο στο εγγύς μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Σχετικά Άρθρα

Ευχαριστήριο Ι.Α.Κ στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης για την πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων

Ευχαριστήριο στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης – Συγκέντρωσε τρόφιμα για την «Διακονία Αγάπης» της Ι.Α. Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 7 / 2021 , 23:37 από news_room Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την δεύτερη ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης, που ξεκίνησε το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου), και κατέληξε το απόγευμα ξανά στην πλατεία Ελευθερίας (Περιφέρεια Κρήτης) στο Ηράκλειο, έχοντας διανύσει μία […]

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου πραγματοποίησε νέος Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου πραγματοποίησε νέος Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 2 / 2023 , 7:35 από news_room Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό πραγματοποίησε τις μεσημβρινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου ε.έ. ο νέος Διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο οποίος πρόσφατα διεδέχθη τον αναβαθμισθέντα σε Διοικητή της 1ης Στρατιάς απερχόμενο Διοικητή του Σώματος […]