26 °C Athens, GR
25/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Υποδοχή της Παναγίας της Ροβέλιστας στο Κομπότι Άρτης Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Άρτης Ξεκίνησε η 12η Κληρικολαϊκή συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Πολυμελή όμιλο ξένων επισκεπτών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καίρου Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Μικρό το ποσοστό διαφοράς του με την Έφη Αχτσιόγλου Κόσοβο: Τέσσερις νεκροί στην πολιορκία ορθόδοξου μοναστηριού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο στη Ρωμαιοκαθολική Ιερά Μονή Pannonhalma Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

1η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους στην Κύπρο

1η Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 0:31 από news_room

Το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Office for Democratic Institutions and Human Rights – ODIHR) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έχουν  αναλάβει από κοινού πρωτοβουλία για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανάπτυξη και την προώθηση διυπηρεσιακής συνεργασίας (interagency co-operation) μεταξύ αρμόδιων δημόσιων αρχών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους στην Κύπρο.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής έχει συσταθεί μία Ομάδας Εργασίας (Working Group), με αρμοδιότητα να καθορίσει και να προωθήσει συγκεκριμένες δράσεις που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν το πλαίσιο αντιμετώπισης των αδικημάτων με ρατσιστικό κίνητρο στην Κύπρο και την στήριξη των θυμάτων.

Στις 26 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση της εν λόγω Ομάδας Εργασίας, κατά την οποία έγιναν παρουσιάσεις και συζητήσεις σε σχέση, μεταξύ άλλων, την προώθηση ενός λειτουργικού ορισμού του τί συνιστά έγκλημα μίσους, τον διορισμό κατήγορων/εισαγγελέων με ειδικότερη αρμοδιότητα και γνώση, για χειρισμό εγκλημάτων μίσους, τη διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε στελέχη των βασικών εμπλεκόμενων φορέων και τη βελτίωση του πλαισίου στήριξης των θυμάτων  εγκλημάτων μίσους. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο διεύρυνσης της Ομάδας Εργασίας.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν οι αρμόδιοι Λειτουργοί του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ, κ. Tome Shekerdjiev, Ales Hanek και Marc Quedenbaum, οι οποίοι με την εμπειρία και τις γνώσεις τους συνέδραμαν ουσιαστικά τις συζητήσεις που έγιναν από τα στελέχη της Ομάδας Εργασίας.

Σε επίπεδο εθνικών φορέων, στη Συνάντηση, εκτός από στελέχη του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως, συμμετείχαν: η κ. Νατάσα Αντωνίου,  εκ μέρους της Αστυνομίας, ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Βαρνάβας, εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, η κ. Κατερίνα Μελισσάρι, εκ μέρους του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Hope for Children», ο κ. Χάρης Χαραλαμπίδης, εκ μέρους του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Cyprus Refugee Council», και, ο κ. Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα

25 Αυγούστου – Ιερά Μνήμη του Αποστόλου Τίτου, προστάτου της Κρήτης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 17:45 από Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Τίτου, μαθητή και συνεργάτη του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Κρήτης, γύρω στο 62 με 63 μ.Χ. Σε αυτόν απηύθυνε ο Απόστολος των εθνών Παύλος τη […]

Πλημμυρισμένες ψυχές

Πλημμυρισμένες ψυχές

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 9 / 2023 , 18:33 από news_room τοῦ Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου Τήν ἐποχή αὐτή, τοῦ φθινοπώρου, οἱ ἀγρότες ἀρχίζουν τόν νέο κύκλο καλλιέργειας τῆς γῆς. Ὅσοι ἔχουν χωράφια μέ σιτάρι, ὀργώνουν καί σπέρνουν τά χωράφια τους, γιά νά φυτρώσει τό εὐλογημένο σιτάρι, πού θά μᾶς δώσει […]

Pin It on Pinterest