22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της IATA, στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της IATA, στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 12 / 2021 , 23:37 από news_room

Ενόψει της συμμετοχής του στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ενέργειας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος είχε συνάντηση με τους κ.κ. Conrad Clifford, Ανώτερο Αντιπρόεδρο και Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή και Jorge Dieguez, Διευθυντή Εξωτερικών Υποθέσεων και ΕΕ, της ΙΑΤΑ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα, πρωτοβουλία που αναδείχθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών της Κύπρου. Τη Διακήρυξη έχουν ήδη υιοθετήσει 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται πως, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, να τύχει περαιτέρω υποστήριξης και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Καρούσος εξήγησε στους κ.κ. Clifford και Dieguez ότι η Διακήρυξη αποσκοπεί στην παράταση πέραν του πρώτου εξαμήνου του 2022 του προσωρινού καθεστώτος υποστήριξης του τομέα των αερομεταφορών σε σχέση με την συνδεσιμότητα, με χρονικό ορίζοντα τριών χρόνων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε νησιώτικα και περιφερειακά κράτη σε σχέση με την συνδεσιμότητά τους, η Κύπρος κατάφερε να αναδείξει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός συνολικού πλάνου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό στη μετά πανδημία εποχή.

Οι εκπρόσωποι της ΙΑΤΑ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Κύπρου και ανέφεραν ότι το περιεχόμενο της Διακήρυξης περιλαμβάνει τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με την συνδεσιμότητα.

Σημείωσαν ότι ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών βρίσκεται σε διεθνές επίπεδο σε δύσκολη θέση λόγω πανδημίας και ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες όπως αυτές της Κύπρου για επιστροφή στην κανονικότητα.

Τέλος, εξέφρασαν την ετοιμότητα της IATA να συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της στην πρωτοβουλία της Κύπρου και καλωσόρισαν την πρόθεση του Κύπριου Υπουργού για τη διοργάνωση συνεδρίου στην Κύπρο, αφιερωμένο στη συνδεσιμότητα.

Σχετικά Άρθρα

180 και πλέον οι επίσημοι που θα παρευρεθούν ιδιωτικά στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα

180 και πλέον οι επίσημοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 1 / 2023 , 17:11 από news_room Επί το έργον θα βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί της επόμενες ημέρες με κορύφωση την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, καθώς παρά την τέλεση της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με την ιδιότητα του ιδιώτη και όχι με αυτή του πρώην αρχηγού κράτους, οι επίσημοι προσκεκλημένοι είναι […]

Κύμα καύσωνα στην Ιβηρική χερσόνησο – Πρώτες πυρκαγιές στην Ισπανία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 0:16 από news_room Το κύμα καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου προκάλεσε σήμερα τρεις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Ισπανία κι ενώ οι ισπανικές και πορτογαλικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στις δύο χώρες. Το ισπανικό υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης ανακοίνωσε, σε ένα τουίτ, ότι έστειλε «έξι εναέρια […]