23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Χριστούγεννα στο Plovdiv

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 12 / 2021 , 19:47 από news_room

Στη μεγάλη χριστιανική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στον όμορφα στολισμένο μητροπολιτικό ναό προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης κ. Νικόλαος.

Του Μητροπολίτη συμπαραστάθηαν οι: Επίσκοπος Znepol Arseniy,ο Ιερομόναχος Μάξιμος, Σταυροφόρος Ιερέας Todor Hadjiev – ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως Φιλιππούπολης, Σταυροφόρος Ιερέας Dr. Dobromir Kostov – Πρύτανης PDS και PDEN – Stonom πνευματικός επόπτης, κερί. Evgeni Mihailov, ο εκκλησιαστικός κλήρος, ιερείς από την πόλη και ο μητροπολίτης αρχιδιάκονος Ilian Alexandrov και ο διάκονος Angel Angelov.

Τους λειτουργικούς ψαλμούς απέδωσε η Μητροπολιτική Χορωδία «Άγιος Απόστολος Ερμής» με μαέστρο τον Πρωτοψάλτη Γκεόργκι Ράντεφ.

Πολλοί Χριστιανοί είχαν έρθει για να συμμετάσχουν στη χαρά της Γέννησης του Σωτήρος Κυρίου Ιησού Χριστού, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης κ. Zdravko Dimitrov, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Alexander Darzhikov, ο Διοικητής της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Yavor Mateev, ο κ. Georgi Gergov, ο κ. Αθανάσιος Πετρόπουλος, δημόσια πρόσωπα και εκπρόσωποι δημοτικών και κρατικών αρχών.

Ο πιστός λαός του Θεού συγκεντρώθηκε στο ναό με λαμπερά πρόσωπα για τη γιορτή. Όλοι συμμετείχαν στις προσευχές και στους ύμνους της θείας λειτουργίας και ομοφώνησαν την Ορθόδοξη πίστη τους στον Ένα Θεό σε τρία Πρόσωπα. Πολλοί από αυτούς στεφανώθηκαν με το κατόρθωμα της νηστείας και της μετανοίας με τη μετάληψη των Αγίων Μυστηρίων και τη μετάληψη του Αγίου Σώματος και Αίματος του Κυρίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος της Μητρόπολης Φιλιππούπολης χαιρέτισε τους πιστούς με τη Γέννηση του Χριστού και εκφώνησε το πατριαρχικό και συνοδικό μήνυμα των Χριστουγέννων. 

Σχετικά Άρθρα

Η διαδικασία, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ήταν απόλυτα διαφανής, ενώ οι διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν βελτιωτικές προσφορές επί του βασικού μισθώματος και της ετήσιας αναπροσαρμογής του προσφερόμενου μισθώματος σε πραγματικό χρόνο. Στην Εκκλησία εκτιμούν πως η καινοτόμος αυτή διαδικασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων της. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν, παρουσία των άλλων διεκδικητών, να βελτιώσουν τις οικονομικές προσφορές τους, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά για την Εκκλησία. Ενδεικτικά και μόνο σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα μισθώματα, σε ορίζοντα 30 ετών, υπολογίζονται σε 400 περίπου εκατομμύρια ευρώ για ένα και μόνο ακίνητο. Τα έσοδα αυτά θα χρηματοδοτήσουν για τις επόμενες 3 δεκαετίες τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα παιδιά του Ορφανοτροφείου θα μετεγκατασταθούν σε άλλο και καταλληλότερο, αναβαθμισμένο και εντός του αστικού ιστού ακίνητο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα ορφανά παιδιά και με τις πλέον κατάλληλες και σύγχρονες προδιαγραφές φροντίδας παιδιών.

Εκμισθώθηκε για 99 χρόνια το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 12 / 2022 , 13:25 από news_room Αναδείχτηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση 99 ετών σε μία έκταση 18 στρεμμάτων του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. Το ακίνητο που βρίσκεται σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακριβώς δίπλα από τον “Αστέρα”, ανήκει […]

Πρωθυπουργός: Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού

Πρωθυπουργός: Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού «Ο εμβολιασμός, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, θα γράψει τις τελευταίες γραμμές στον επίλογο αυτής της μεγάλης μάχης κατά της πανδημίας και θα είναι και ο πρόλογος μιας νέας εποχής ασφάλειας και ευημερίας, που είμαι σίγουρος ότι θα ξημερώσει όταν με το καλό […]