23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ – Το πρόγραμμα αναλυτικά

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ - Το πρόγραμμα αναλυτικά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 22:13 από news_room

Ο χρόνος αλλάζει με ένα θεαματικό show πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον αττικό ουρανό, ενώ τα πρώτα λεπτά του νέου έτους δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2022 FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται και πάλι στην Αγορά με ένα μοναδικό υπαίθριο πάρτι με την DJ Queen Bee από την κολλεκτίβα Bristol Hi-Fi. Το πρόγραμμα, βέβαια, περιλαμβάνει και τις εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι. Οικοδέσποινα της γιορτής είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Παράλληλα, το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος παραμένουν ανοιχτά, μόνο για αυτήν τη βραδιά, μέχρι τις 2 το πρωί για όσους θέλουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά κάνοντας φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις τέσσερις εντυπωσιακές φωτεινές εγκαταστάσεις.

Το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Στο πρόγραμμα για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ2 συμμετέχει και η Εθνική Λυρική Σκηνή με μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από παραστάσεις όπερας και χορού.

Η ΕΛΣ παρουσιάζει, από το πλούσιο αρχείο της GNO TV, άριες από τη Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, τον Ντον Τζοβάννι και τους Γάμους του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, τον Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, την Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, μια χορογραφία από τους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, αλλά και μια ιδιαίτερη χορογραφία πάνω στον Γ. Σ. Μπαχ.

Συμμετέχουν σπουδαίοι ερμηνευτές διεθνούς ακτινοβολίας, η Ορχήστρα, η Χορωδία, το Μπαλέτο και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μετά τη φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου η μετάδοση θα συνεχιστεί με τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, που θα παρουσιάσει υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.

Ελάτε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τη χρονιά που φεύγει, να κοιτάξουμε πίσω σε αγαπημένες γιορτινές στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί και να φτιάξουμε τις πρώτες αξέχαστες αναμνήσεις της καινούριας. Αν ισχύει ότι η νέα χρονιά κυλάει ανάλογα με το πώς μας βρίσκει η αλλαγή του χρόνου, τότε στο ΚΠΙΣΝ σας προετοιμάζουμε για ένα κυριολεκτικά φωτεινό και εκρηκτικό 2022!
Το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ αναλυτικά:

Το Φως και το Νερό χορεύουν! 
Όπως κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων, αλλά και με χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι! Τα Σιντριβάνια υποδέχονται και αυτά το νέο έτος με φωτεινές χορογραφίες και μας καλούν να απολαύσουμε ένα αξέχαστο θέαμα με αγαπημένες μελωδίες.

SNF RUN: 2022 FIRST RUN
Ο πρώτος αγώνας δρόμου του έτους, ο SNF RUN: FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιστρέφει και πάλι! Φορέστε τα καλά σας… αθλητικά παπούτσια και ελάτε κι εσείς να τρέξετε, στον δικό σας ρυθμό, ή ακόμα και να περπατήσετε, στον SNF RUN: 2022 FIRST RUN, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος». Η πρόσκληση για τον SNF RUN: 2022 FIRST RUN απευθύνεται σε όλους εσάς που αγαπάτε το τρέξιμο, ανεξαρτήτως επιδόσεων, καθώς η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση μόλις 3 χλμ. γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 00:04 το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Και φέτος, με τη συμμετοχή σας μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που αφιερώνουν το έργο τους σε ειδικές ομάδες παιδιών, προσφέροντας έτσι ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δώρο (ελάχιστο προτεινόμενο ποσό: €5). Συγκεκριμένα, οι οργανισμοί που θα ωφεληθούν από την εθελοντική συνεισφορά σας είναι ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Η Ηλιαχτίδα» και το «Τζάμπολ Αγάπης».

Με την επιπλέον συνεισφορά του ΙΣΝ, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το συμβολικό κόστος συμμετοχής θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που θα προσφέρετε. Ο SNF RUN: 2022 FIRST RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το ΙΣΝ, η οποία καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα. Τη διοργανωτική επίβλεψη έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 24/12 και αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

DJ Sets στην Αγορά
Η Queen Bee, μια θρυλική φιγούρα της μουσικής σκηνής του Μπρίστολ τα τελευταία 30 χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για ένα μόνο βράδυ, στο καθιερωμένο πλέον πάρτι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ. Ελάτε να καλωσορίσουμε το 2022 με την πρώτη κυρία της reggae, όπως την αποκαλούν, και ένα set με ρυθμούς reggae, afro beat, house και Drum & Bass που θα ξεσηκώσει σε χορό ακόμα και τους πιο διστακτικούς!

Νωρίτερα, τα decks θα «ζεστάνει» ο Τζεφ Γκονζάλες, αλλιώς γνωστός ως BNC (Bruises N Cuts), μουσικός παραγωγός και MC, αναμιγνύοντας χιπ χοπ με τζαζ, φανκ και ηλεκτρονική μουσική. Ο Τζεφ Γκονζάλες, γεννημένος στον Άγιο Δομίνικο στης αρχές της δεκαετίας του ’80. Ηρθε στην Ελλάδα το ’90 και το 2006 με πρώτη συμμετοχή στο LP του Blend Mishkin ,“Misplaced”, συνίδρυσε με τους Blend Mishkin, Palov και Sugahspank τη δισκογραφική εταιρία γνώστη ως Cast-a-Blast, με συμμετοχές σε παραγωγές πολλών καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Βασικός MC με τους Blend Mishkin & Roots Evolution, Happy Dog Project, Cast– a–Blast Sound System, Champagne & Reefer, Capitan Futuro και το ομώνυμο σχήμα του “Bruises N Cuts” Πρόσφατα έχει συνεργαστεί με τους K73 (DE), RSN (EMI), Imam Baildi (EMI) Supersan, Max Rubadub (SW) και Cayetano και η λίστα μεγαλώνει. Με πάνω από 10 χρόνια στη μουσική βιομηχανία, αναμιγνύοντας Χιπ Χοπ με Τζαζ, Φανκ και Ηλεκτρονική μουσική, έχει κυκλοφορήσει 3 LP, το “The Birth” και “Ruff, Rowdy & Unfocused” από την Cast-a-Blast και το “Bodega Funk” (2017) από την Κ73.
Πληροφορίες για την εκδήλωση:
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και μέσω live streaming σε αυτή τη σελίδα, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook (@SNFCC) και στο κανάλι του στο YouTube.
Παρασκευή 31/12 | 22.00
Αγορά

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σχετικά Άρθρα

Ορκωμοσία Τζο Μπαϊντεν : Η Δέηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την ευημερία του Έθνους

Ορκωμοσία Τζο Μπαϊντεν : Η Δέηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την ευημερία του Έθνους

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 1:02 από news_room Κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου πρόεδρου της Αμερικής κ. Τζό Μπάϊντεν κλήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος να αναγνώσει προσευχή. Δείτε το Βίντεο με τη προσευχή

Μήνυμα του Μητροπολίτη Εδέσσης κ.κ. Ιωήλ για την νέα σχολική χρονιά

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 14:59 από news_room Ακολουθεί το μήνυμα του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Εδέσσης κ.κ. Ιωήλ για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022: Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι· Σήμερα ξεκινά επίσημα και η φετινή σχολική χρονιά με τους αγιασμούς των σχολείων. Την επίσημη αυτήν ημέρα θα ήθελα να μοιρασθώ με […]