19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Πάνω από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν στις βάσεις τους ύστερα από γυμνάσια κοντά στην Ουκρανία

Πάνω από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν στις βάσεις τους ύστερα από γυμνάσια κοντά στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:31 από news_room

Πάνω από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες επιστρέφουν στις μόνιμες βάσεις τους ύστερα από έναν μήνα ασκήσεων κοντά στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε χθές το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τον ρωσικό στρατό.

Το Interfax ανέφερε ότι τα γυμνάσια έγιναν σε πολλές περιοχές κοντά στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, στην προσάρτηση της οποίας προχώρησε η Ρωσία το 2014, καθώς και στις νότιες ρωσικές περιοχές του Ροστόφ και του Κουμπάν.

Η ανάπτυξη από την πλευρά της Ρωσίας δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών κοντά στην Ουκρανία είχε τροφοδοτήσει φόβους στο Κίεβο και τις πρωτεύουσες της Δύσης ότι η Μόσχα σχεδίαζε επίθεση.

Η Ρωσία αρνείται τα οποιαδήποτε τέτοια σχέδια, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται δεσμεύσεις από τη Δύση –συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης από το ΝΑΤΟ να μην επεκτείνει τη συμμαχία ανατολικά προς τα ρωσικά σύνορα– διότι η δική της ασφάλεια απειλείται από τη ενίσχυση των σχέσεων της Ουκρανίας με τη συμμαχία της Δύσης. Η Μόσχα υποστηρίζει επίσης ότι μπορεί να αναπτύξει τα στρατεύματά της στο έδαφός της όπως εκείνη κρίνει σκόπιμο.

Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που πρόσφατα μετακινήθηκαν προς την Ουκρανία κυμαίνονται από 60.000 έως 90.000, με έγγραφο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να αναφέρει ότι ο αριθμός τους μπορεί να φθάνει έως τις 175.000.

Σχετικά Άρθρα

65 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Βραζιλία

65 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Βραζιλία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 2 / 2023 , 17:21 από news_room Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Βραζιλία πριν από μια εβδομάδα και κάτι στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 65 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές χθες Κυριακή το βράδυ. «Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει 65 […]

ΗΠΑ-Κίνα: Το Πεκίνο απειλεί με «αυστηρά μέτρα»

ΗΠΑ και Κίνα «δεσμεύονται να συνεργαστούν» για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 16:03 από news_room Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Κίνα «δεσμεύονται να συνεργαστούν» στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, τόνισαν χθες Σάββατο οι δύο χώρες με κοινή ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την επίσκεψη του αμερικανού ειδικού απεσταλμένου, του Τζον Κέρι, στη Σαγκάη. «Οι […]