24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 12 / 2021 , 0:42 από news_room

Στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρέστη χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση. Παρέστησαν, επίσης, υπουργοί, βουλευτές, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία μίας αρχόντισσας της Σμύρνης, όπου ζει στη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς.

Η ταινία σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση -σε συνεργασία με τον Martin Sherman- θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου. Συμμετέχουν Έλληνες και Τούρκοι καταξιωμένοι ηθοποιοί, ενώ η μουσική ανήκει στον Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η κ. Ντενίση στο τέλος της προβολής φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και συντελεστές και αναφέρθηκε στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αλλά και στην δημιουργία της ταινίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγγραφή του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Μιμή Ντενίση χρησιμοποίησε υλικό από τα πλούσια αρχεία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαρτυρίες Ελλήνων, Τούρκων, Λεβαντίνων, πάνω από εκατό βιβλία ιστορικών, περιηγητών, λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής. Επίσης χρησιμοποίησε υλικό από διδακτορικές διατριβές και μελέτες που δεν έχουν εκδοθεί, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης να γίνονται για πρώτη φορά γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2021

Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου (27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 6 / 2021 , 3:05 από news_room Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 27 Ιουνίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Κρήτου Τέρρα. Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Πάχνα. Την […]

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάρο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 21:15 από news_room Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάρο Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου, την Πάρο, ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Ο Υπουργός προήδρευσε ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, […]