24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Ν.Χαρδαλιάς από το Καστελλόριζο: Εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:30 από news_room

Μονάδες, επιτηρητικά φυλάκια και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελλόριζου, επισκέφθηκε το διήμερο Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Εδώ από το ακριτικό Καστελλόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία» τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Ξεκαθαρίζουμε», συνέχισε, «ότι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Όπως ανακοινώθηκε, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μετέβη στις μικρονησίδες Ρω και Στρογγύλη, όπου επισκέφθηκε τα ομώνυμα επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω, ως ένδειξη τιμής στο έργο και την προσφορά της στην πατρίδα.

Τις απογευματινές ώρες ο Ν. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Γρηγορόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται σε αποστολή στην περιοχή. Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μικρής διάρκειας ξενάγηση στα βασικά διαμερίσματα της πυραυλάκατου και παράθεση δείπνου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Καστελλόριζο και ακολούθως, μετέβη στην έδρα της Διοίκησης ‘Αμυνας Νήσου όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή συνταγματάρχη Αθανάσιο Φωτεινόγλου για την αποστολή, το έργο και τις δραστηριότητες της ΔΑΝ και παρακάθισε στο γεύμα με το προσωπικό της.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συνομίλησε με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους στρατεύσιμους οπλίτες της φρουράς, οι οποίοι με υψηλό φρόνημα και πάθος φυλάσσουν τα σύνορα της χώρας μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της, το υπερήφανο και όμορφο Καστελλόριζο, και αντάλλαξε ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου έτους.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκους.

Τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη Ρόδο, ο διοικητής της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Σχετικά Άρθρα

‘Αγιο Όρος: Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η αναστολή των προσκυνηματικών επισκέψεων

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η αναστολή των προσκυνηματικών επισκέψεων στην Αθωνική Πολιτεία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 22:33 από news_room Με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων και επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο. Επίσης, επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου […]

3 Μαϊου – Μνήμη των Αγίων Τιμοθέου & Μαύρας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 20:03 από news_room Σήμερα η Εκκλησία μας, 3 Μαΐου, εορτάζει τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας, Διοδώρου και Ροδοπιανού διακόνων και του οσίου Πέτρου επισκόπου Άργους. Το ζεύγος Τιμοθέου και Μαύρας δηλώνει και σήμερα την αξία της συζυγίας και της αφοσίωσης μεταξύ των συζύγων, που […]