19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μοίρασε φαγητό σε αστέγους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μοίρασε φαγητό σε αστέγους

Φαγητό σε αστέγους και ανθρώπους που έχουν ανάγκη μοίρασε το πρωί  της 27ης Δεκεμβρίου 2021,μ στο κέντρο της Αθήνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Θερμοπυλών, όπου μέλη της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είχαν προετοιμάσει ζεστό φαγητό. Εδώ και 15 ημέρες η Προεδρία της Δημοκρατίας στέλνει φαγητό στον «Άλλο Άνθρωπο», το οποίο διανέμεται σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, τον Δεκέμβριο του 2011. Τότε ήταν ήδη δύο χρόνια άνεργος μετά την απόλυσή του το 2009 από πολυεθνική, στο marketing τμήμα της οποίας είχε διευθυντική θέση. Ηταν 45 χρόνων όταν απολύθηκε και όπου απευθυνόταν για δουλειά τού έλεγαν πως είχε σημαντική εμπειρία αλλά δεν υπήρχαν θέσεις και ήταν ήδη πολύ μεγάλος. Το 2011 είχε πια καταναλώσει ό,τι είχε αποταμιεύσει τα προηγούμενα χρόνια και έμενε στη μητέρα του. Μία μέρα πήγε στη λαϊκή και είδε δύο παιδιά να τσακώνονται μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών για το ποιο θα έπαιρνε τις φρέσκες ντομάτες και ποιο τις μουχλιασμένες. Αλλά δεν τον σόκαρε τόσο αυτό, όσο το ότι ούτε εκείνος ούτε όλοι οι άλλοι που κοιτούσαν έκαναν κάτι. Την άλλη μέρα πήγε σε μια άλλη λαϊκή με 12 τοστ για όσους έψαχναν φαγητό στους κάδους. Αλλά κανείς δεν πήρε μέχρι να αρχίσει κι εκείνος να τρώει.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011 πήγε στη λαϊκή της Καλλιδρομίου με μία κατσαρόλα, ένα τραπέζι και μια μπουκάλα. Στην τσέπη του είχε 4 ευρώ – με τα δύο από αυτά ήθελε να αγοράσει από τον διπλανό πάγκο ένα τσουβάλι πατάτες. Ο πωλητής στην αρχή ήταν καχύποπτος, τον ρώτησε τι κάνει εκεί, «θα μαγειρέψω», του είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος. «Για ποιον», ρώτησε ο πωλητής. «Για μένα, και για όποιον άλλον θέλει να φάει», του απάντησε. Τις πατάτες τού τις έδωσε τζάμπα. Μαχαίρια του έδωσαν από μια καφετέρια, ενώ περαστικοί τον ρωτούσαν τι χρειάζεται και του έφεραν τα υπόλοιπα υλικά. Εφτιαξε τουρλού. Εκείνη την πρώτη μέρα έφαγαν μαζί του 70 άνθρωποι.

Σήμερα, ο «Άλλος Άνθρωπος» έχει μαγειρέψει περισσότερες από 15.000.000 μερίδες φαγητό για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πηγή: Kathimerini.gr – Φωτογραφίες: Προεδρία της Δημοκρατίας, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 1 / 2021 , 14:19 από news_room Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, Εξοχ. κ. Mehmet Ersoy, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή. Στα προπύλαια του Πατριαρχείου τον Εξοχ. κ. Υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν […]

Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ομογενείς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 11 / 2020 , 15:58 από Όπως έγραψε η “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ¨, η ελληνική εφημερίδα της Νυρεμβέργης, την έκδοση της οποίας επιμελείται ο κ. Διαμαντής Γκίκας, η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, με με την έμπρακτη και επιστημονική συμβολή Ψυχολόγου, καθιερώνει τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ζητήματα σχετικά με τον COVID-19. Ειδικότερα, όπως […]