23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Έχουμε ζωντανή την Ελπίδα!»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Πρέπει να υπάρξει συνέχεια. Έχουμε ζωντανή την Ελπίδα!»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 12 / 2021 , 7:11 από news_room

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ιωάννου του Δαμασκηνού και Αγίας Βαρβάρας Νέας Ιωνίας Βόλου, χοροστάτησε χθές το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στα βιογραφικά στοιχεία των τριών Αγίων που τιμάται η μνήμη τους, στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και στον Άγιο Σεραφείμ επίσκοπο Φαναρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Νεομάρτυρες, αναλύοντας την ύπαρξή τους κατά την πρόσφατη περίοδο της Τουρκοκρατίας, σε όλη την επικράτεια και δη στο Πήλιο, «για να αποδεικνύεται μέσα από αυτό το μαρτύριο, και την πλειάδα των μαρτύρων ότι δεν ήταν εύκολη περίοδος, δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα. Το θαύμα ήταν ότι παραμείναμε ως Έλληνες και ως έθνος έτοιμοι να αποκτήσουμε την ελευθερία μας. Οι νεομάρτυρες πήγασαν μέσα από την ίδια τη ζωή της Εκκλησίας. Έμεινε ένας θεσμός, η Εκκλησία, υπό το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, αυτή η Εκκλησία που συνέχισε υπό δυσμενέστατες συνθήκες.. συνέχισε να λειτουργεί, κρατώντας ζωντανή την ορθόδοξη πίστη ζωντανή. Πήγασαν μέσα από τις ελληνικές οικογένειες, οι Έλληνες δεν δέχτηκαν τον εξισλαμισμό…δεν δέχτηκε η πίστη τους μικτούς γάμους. Συνέχισαν οι γονείς να μεταδίδουν στα παιδιά τους, τα ήθη και τα έθιμα.»

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στο κρυφό σχολειό. «Ελάτε να μάθετε να διαβάζετε, να μάθετε να ψάλλετε.. έγιναν τα κρυφά σχολειά, μικρές κοιτίδες της ελληνικής γλώσσας».

Επεσήμανε τον κίνδυνο της εκκοσμίκευσης «που απειλεί κάθε τι το ξεχωριστό, κάθε τι που ενώνει ένα Γένος, ένα Έθνος, μια Πατρίδα, όπως είναι η δική μας Ορθόδοξη Πίστη ως ενοποιός δύναμη σε αυτόν τον τόπο».

Αναρωτήθηκε: «Θα έχουμε Μάρτυρες της Αλήθειας; Της πίστεως, αυτής που χρειάζεται για να παραμείνει ζωντανός αυτός ο τόπος; Έχουμε τη δύναμη -έστω και οι λίγοι- να κρατήσουμε ζωντανά «κρυφά σχολειά» για την Πίστη, για την ελληνικότητα, για την Ενότητα, για την Αγάπη, για την Αλληλεγγύη και την Προσφορά, για τη θυσία και θα είναι κι αυτό μια μαρτυρία βαδίζοντας προς το μέλλον».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Θα συνεχίσουν να υπάρχουν παιδιά, που θα ακολουθούν τα χνάρια των αγίων και των νεομαρτύρων!».

Σχετικά Άρθρα

Επισκέψεις σε Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 22:17 από news_room Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκε κοντά στους εθνοφρουρούς μας που παρέμειναν στο καθήκον τις γιορτινές αυτές ημέρες, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε φυλάκια και εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, […]

Αμερικής Ελπιδοφόρος για πολέμους: Οι κατακλυσμοί δυστυχώς δεν τελειώνουν ποτέ στη γη

Αμερικής Ελπιδοφόρος για πολέμους: Οι κατακλυσμοί δυστυχώς δεν τελειώνουν ποτέ στη γη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 9 / 2022 , 9:14 από news_room «Οι κατακλυσμοί, δυστυχώς, δεν τελειώνουν ποτέ στη γη», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σε αναφορά του στους πολέμους που πλήττουν τα μικρά παιδιά και εν γένει την ανθρωπότητα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο χωριό παιδικής προστασίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στη Χίο. Στις […]