24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την Α’ Φάση των Σχεδίων Χορηγίας Ηλεκτρικών Οχημάτων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 12 / 2021 , 13:01 από news_room

Υλοποιώντας την πολιτική της Κυβέρνησης για μετάβαση στις πράσινες μεταφορές και στη βιώσιμη κινητικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, στις 11 π.μ., τίθεται σε εφαρμογή η Α’ Φάση των Σχεδίων Χορηγίας Ηλεκτρικών Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Όπως είχε εξαγγελθεί, η Α’ Φάση θα έχει διάρκεια από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2022, και θα διατεθεί κονδύλι ύψους €8 εκατομμυρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.ev.gov.cy. Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served) με βάση την ημερομηνία υποβολής τους.

Το Σχέδιο αφορά αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος και δικαιούχοι είναι τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα διατεθούν για σκοπούς αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος κυμαίνονται από €9.000 μέχρι €19.000.

Περιγραφή

Ποσό χορηγίας

Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης

€9.000

Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος ταξί

€19.000

Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού αναπηρικού οχήματος

€11.000

Αγορά καινούργιου ηλεκτρικού οχήματος πολύτεκνης οικογένειας

€11.000

Το Σχέδιο προβλέπει επίσης τα ακόλουθα: την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού μεγάλου λεωφορείου με ποσό που ανέρχεται στα €100.000, την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού μικρού λεωφορείου με ποσό που ανέρχεται στα €40.000, την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού εμπορικού οχήματος με ποσό που ανέρχεται σε €20.000, καθώς επίσης την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ποδηλάτου ή τετράτροχου μικρο-αυτοκινήτου, ή μοτοποδηλάτου, ή τρίκυκλου, ή μοτοσυκλέτας ή ελαφρού τετράκυκλου οχήματος με ποσό που ανέρχεται τα €1.500.

Σε σχέση με την αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος, τα ποσά χορηγίας αρχίζουν από €4.000 και φτάνουν τις €12.000.

Περιγραφή

Ποσό χορηγίας

Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης

€4.000

Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος ταξί

€12.000

Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού αναπηρικού οχήματος

€7.000

Αγορά μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος πολύτεκνης οικογένειας

€7.000

Επιπρόσθετα, τόσο στην περίπτωση αγοράς καινούργιου όσο και στην περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος, ο αιτητής δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να αποσύρει παλαιό όχημα, μεγαλύτερο των 12 ετών, και να λάβει επιπλέον χορηγία ύψους €1.000.

Τέλος, σημειώνεται ότι, εφόσον δοθεί προέγκριση της αίτησης, ο δικαιούχος έχει χρονικό περιθώριο δύο μηνών για να προσκομίσει αποδεικτικά παραγγελίας του νέου/μεταχειρισμένου ηλεκτρικού οχήματος και χρονικό περιθώριο 12 μηνών για εγγραφή του ηλεκτρικού οχήματος. Η χορηγία δίνεται με την εγγραφή του οχήματος, εντός των 12 μηνών από την προέγκριση.

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια - Adologala.gr

Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 12 / 2021 , 18:31 από news_room Η Εορτή του Αγίου Νεοιερομάρτυρος Φιλούμενου του Αγιοταφίτη στη Σαμάρεια – Adologala.gr Τήν Δευτέραν, 16ην / 29ην Νοεμβρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἁγίου νέου ἱερομάρτυρος Φιλουμένου τοῦ Ἁγιοταφίτου εἰς τό ἐν Νεαπόλει τῆς Σαμαρείας Φρέαρ τοῦ Ἰακώβ, τόπον τοῦ μαρτυρίου αὐτοῦ. Κατά […]

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιάκωβο Καμπανέλη στην Όπερα του Καΐρου

Τιμητική εκδήλωση για τον Ιάκωβο Καμπανέλη στην Όπερα του Καΐρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 0:52 από news_room Σε μια ιδιότυπη, αλλά και μαγική «Αυλή των Θαυμάτων» που στήθηκε στο ανοιχτό θέατρο τη Όπερας του Καΐρου τιμήσαμε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου την ανεκτίμητη πολιτισμική προσφορά του Ιάκωβου Καμπανέλη, του μεγάλου αυτού Έλληνα δημιουργού που με τα έργα του ταξίδεψε το βλέμμα και […]