Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 12 / 2021 , 20:48 από news_room
Αγαπημένες μου εν Χριστώ αδελφές και αδερφοί,
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πραγματικά μια εποχή δώρων – με το μεγαλύτερο να είναι το Παιδί της Βηθλεέμ, το οποίο γεννήθηκε σε μια σπηλιά και τέθηκε σε μια Φάτνη.
Και από τα πολλά πολύτιμα δώρα Του σε εμάς, ευλογηθήκαμε με την παρουσία του μεγάλου Πνευματικού μας Πατέρα, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ήρθε στην Αμερική για να εκδηλώσει την αγάπη και το ενδιαφέρον της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης για κάθε μέλος του ποιμνίου Της.
Μοιράζοντας μαζί μας την τριακοστή επέτειο από την ενθρόνισή Του στην Έδρα του Αγίου Ανδρέα, ο Παναγιώτατος εγκαινίασε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Εθνικό μας Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου, καθώς και την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, την οποία θα τηρήσουμε στο προσεχές διάστημα. Πρωτοχρονιά 2022.
Επομένως, αυτά τα Χριστούγεννα, ας γιορτάσουμε αυτά τα δώρα, μαζί με όλα τα άλλα πνευματικά δώρα που λαμβάνουμε από τον Επουράνιο Πατέρα μας. Έστειλε τον Μονογενή Του Υιό να είναι μαζί μας – ξεκινώντας από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, αλλά συνεχίζοντας στο σπήλαιο κάθε ανθρώπινης καρδιάς. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να λάβουμε ταπεινά αυτό το δώρο και μετά να εξασκηθούμε στο να το μοιραζόμαστε και να το χαρίζουμε σε άλλους δωρεάν.
Και έτσι, τα Χριστούγεννα μας να είναι γεμάτα με πολλή χαρά και αγαλλίαση, εκδηλώνοντας διαρκώς την αγάπη του Παιδιού της Βηθλεέμ.
Καλά Χριστούγεννα! Και η πιο ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά σε όλους!
«Χριστὸς Γεννᾶται! Δοξάσατε!
Χριστός Γεννάται! Δόξασέ Τον