5 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Χριστιανοί φοιτητές από την Αίγυπτο μετέβησαν στον κεντρικό ναό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας

Студенты-христиане из Египта посетили главный военный храм России

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:12 από news_room

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 ομάδα νέων πιστών της Κοπτικής Εκκλησίας, οι οποίοι φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μόσχας, μετέβη στον πατριαρχικό ιερό ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Κούμπινκα στα περίχωρα της Μόσχας, ο οποίος είναι ο κεντρικός ναός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η εκδρομή έγινε στο πλαίσιο της έναρξης των εορτασμών της 80ής επετείου της αντεπίθεσης του σοβιετικού στρατού κατά των Γερμανών φασιστών κατακτητών στη μάχη της Μόσχας. Ένα από τα κομβικά κέντρα διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν το στρατιωτικό πάρκο «Πατριώτης», στον χώρο του οποίου βρίσκεται ο ναός της Αναστάσεως του Χριστού.

Οι φοιτητές προσκύνησαν τα ιερά σεβάσματα του ναού, ξεναγήθηκαν στον χώρο του πάρκου «Πατριώτης» και ενημερώθηκαν για τη μόνιμη έκθεση του μουσειακού συγκροτήματος «Ο δρόμος της μνήμης» και τις ειδικές εκθέσεις, που λειτουργούν αυτές τις ημέρες στο πάρκο και είναι αφιερωμένες στα ηρωικά γεγονότα της αρχής του χειμώνα του 1941.

Στη συνέχεια στον πατριαρχικό ναό πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φοιτητών με τον γραμματέα διαχριστιανικών υποθέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας ιερομόναχο Στέφανο Ιγκούμνοφ. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας στη Ρωσία ιερομόναχος Νταούντ ελ Άντονι, ο ειδικός απεσταλμένος του Κοπτικού Πατριαρχείου Δρ. Αντόν Μιλάντ και ο εισηγητής του ΤΕΕΣ Ντ. Αρακελιάν. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας οι νέοι ενημέρωσαν για τις σπουδές του στη Ρωσία και κατέθεσαν τις εντυπώσεις από την εκδρομή, που έκαναν και τους επέτρεψε να γνωρίσουν πολλά νέα όχι μόνο για τη σύγχρονη ζωή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και για την ιστορία του ρωσικού στρατού και τα ανδραγαθήματα των στρατηγών, αξιωματικών και στρατιωτών του, πολλοί εκ των οποίων σε όλες τις εποχές ήταν ορθόδοξοι χριστιανοί. Οι μετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν σχέδια μελλοντικών συναντήσεων και εκδηλώσεων που προγραμματίσθηκαν για το επόμενο έτος και αποβλέπουν στη βαθύτερη γνωριμία των φοιτητών από την Κοπτική Εκκλησία με τη Ρωσία και την πνευματική παράδοσή της.

Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Κοπτικής Εκκλησίας όχι μόνον αναπτύσσεται δυναμικά αυτή την περίοδο η ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ρωσικών και κοπτικών θεολογικών σχολών, αλλά και παρέχεται συνδρομή στα προγράμματα αποστολής των νέων Κοπτών χριστιανών για σπουδές στα κοσμικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ομάδα Κοπτών φοιτητών, που σπουδάζουν στη Μόσχα, μετέβη στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Νίζνι Νόβγκοροντ συνάντηση των Κοπτών φοιτητών με τον μητροπολίτη Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς Γεώργιο, ενώ στις 31 Οκτωβρίου στο Αικατερινμπούργκ έγινε παρόμοια συνάντηση των φοιτητών των τοπικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον μητροπολίτη Αικατερινμπούργκ και Βερχοτούριε Ευγένιο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

H ΔΕΑ ανακοίνωσε δωρεά $100,000 από Τουρκία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 1:03 από adologala.gr Η ΔΕΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη δωρεά από την Τουρκία ύψους $100,000. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΔΕΑ “επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς την Τουρκία για τη γενναιόδωρη δωρεά του ποσού των $100,000 (€84,500)”. Με αυτή τη […]

Η-χειροτονία-του-Μητροπολίτη-Καστορίας-κ.κ.-Καλλίνικου

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 12 / 2021 , 21:13 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος στέλνει το μήνυμά του για την πρώτη του έτους 2022, κάνοντας αναφορές στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που εορτάσαμε το 2021, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του […]

Pin It on Pinterest