28 °C Athens, GR
12/08/2022

Χριστιανοί φοιτητές από την Αίγυπτο μετέβησαν στον κεντρικό ναό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας

Студенты-христиане из Египта посетили главный военный храм России

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:12 από news_room

Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 ομάδα νέων πιστών της Κοπτικής Εκκλησίας, οι οποίοι φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μόσχας, μετέβη στον πατριαρχικό ιερό ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Κούμπινκα στα περίχωρα της Μόσχας, ο οποίος είναι ο κεντρικός ναός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η εκδρομή έγινε στο πλαίσιο της έναρξης των εορτασμών της 80ής επετείου της αντεπίθεσης του σοβιετικού στρατού κατά των Γερμανών φασιστών κατακτητών στη μάχη της Μόσχας. Ένα από τα κομβικά κέντρα διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν το στρατιωτικό πάρκο «Πατριώτης», στον χώρο του οποίου βρίσκεται ο ναός της Αναστάσεως του Χριστού.

Οι φοιτητές προσκύνησαν τα ιερά σεβάσματα του ναού, ξεναγήθηκαν στον χώρο του πάρκου «Πατριώτης» και ενημερώθηκαν για τη μόνιμη έκθεση του μουσειακού συγκροτήματος «Ο δρόμος της μνήμης» και τις ειδικές εκθέσεις, που λειτουργούν αυτές τις ημέρες στο πάρκο και είναι αφιερωμένες στα ηρωικά γεγονότα της αρχής του χειμώνα του 1941.

Στη συνέχεια στον πατριαρχικό ναό πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φοιτητών με τον γραμματέα διαχριστιανικών υποθέσεων του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας ιερομόναχο Στέφανο Ιγκούμνοφ. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας στη Ρωσία ιερομόναχος Νταούντ ελ Άντονι, ο ειδικός απεσταλμένος του Κοπτικού Πατριαρχείου Δρ. Αντόν Μιλάντ και ο εισηγητής του ΤΕΕΣ Ντ. Αρακελιάν. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας οι νέοι ενημέρωσαν για τις σπουδές του στη Ρωσία και κατέθεσαν τις εντυπώσεις από την εκδρομή, που έκαναν και τους επέτρεψε να γνωρίσουν πολλά νέα όχι μόνο για τη σύγχρονη ζωή της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και για την ιστορία του ρωσικού στρατού και τα ανδραγαθήματα των στρατηγών, αξιωματικών και στρατιωτών του, πολλοί εκ των οποίων σε όλες τις εποχές ήταν ορθόδοξοι χριστιανοί. Οι μετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν σχέδια μελλοντικών συναντήσεων και εκδηλώσεων που προγραμματίσθηκαν για το επόμενο έτος και αποβλέπουν στη βαθύτερη γνωριμία των φοιτητών από την Κοπτική Εκκλησία με τη Ρωσία και την πνευματική παράδοσή της.

Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Κοπτικής Εκκλησίας όχι μόνον αναπτύσσεται δυναμικά αυτή την περίοδο η ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ρωσικών και κοπτικών θεολογικών σχολών, αλλά και παρέχεται συνδρομή στα προγράμματα αποστολής των νέων Κοπτών χριστιανών για σπουδές στα κοσμικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ομάδα Κοπτών φοιτητών, που σπουδάζουν στη Μόσχα, μετέβη στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Νίζνι Νόβγκοροντ συνάντηση των Κοπτών φοιτητών με τον μητροπολίτη Νίζνι Νόβγκοροντ και Αρζαμάς Γεώργιο, ενώ στις 31 Οκτωβρίου στο Αικατερινμπούργκ έγινε παρόμοια συνάντηση των φοιτητών των τοπικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον μητροπολίτη Αικατερινμπούργκ και Βερχοτούριε Ευγένιο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Περί Οίνου : E-shop – Κτήμα Σκούρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 3 / 2021 , 0:12 από news_room Το Κτήμα Σκούρα εμπλούτισε τον ιστότοπό του με τμήμα e-shop, αποκλειστικά για κρασιά παλαιότερων εσοδειών, αυτή τη στιγμή πέντε λευκά και έξι ερυθρά, με χρονιές που ξεπερνούν το ¼ του αιώνα προς τα πίσω. Για το εγχείρημα μιλά ο ίδιος […]

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 7 / 2021 , 4:50 από news_room Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης […]

Pin It on Pinterest