10 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ: Προσφέρετε στον Χριστό τα πιο πολύτιμα δώρα σας, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά σε όλη τη ζωή σας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 12 / 2021 , 19:59 από news_room

Κατά τη Γέννηση του Κυρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ προέτρεψε τους πιστούς να προσφέρουν στον Χριστό τα πιο πολύτιμα δώρα τους όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε μέρα της ζωής τους.

Τα δώρα των πιστών

Κατά το κήρυγμά του την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξήγησε ότι ο Χριστός δεν θέλει να φέρουμε χρυσό, μύρο και λιβάνι, όπως οι τρεις σοφοί από την Ανατολή. Μας ζητάει πνευματικά δώρα, τα οποία μπορεί να φέρει οποιοσδήποτε πιστός.

«Ας προσφέρουμε στον Χριστό, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά σε όλη τη χριστιανική μας ζωή, τα πιο πολύτιμα δώρα. Ο χρυσός είναι η αληθινή πίστη, το λιβάνι είναι η προσευχή που ενώνεται με τα θερμά δάκρυα της μετάνοιας, και το μύρο είναι η καθαρή ζωή και τα καλά έργα».

«Με αυτό, γινόμαστε επίσης αγαπημένοι από τον Θεό και τους ανθρώπους ως Μάγοι της Ανατολής και γινόμαστε οι κήρυκες του μυστηρίου της αγάπης του κόσμου από την ταπεινή και ελεήμονα αγάπη του Θεού», δήλωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ στις 25 Δεκεμβρίου.

Τα δώρα των Μάγων

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας παρουσίασε τον συμβολισμό των δώρων που έφεραν οι τρεις μάγοι στο Μωρό Ιησού.

«Χρυσός σημαίνει ότι το μωρό είναι βασιλιάς».

«Το μύρο είναι μια πολύ αρωματική ουσία. Ταυτόχρονα, διατηρεί την κατάσταση καθαρότητάς του όταν αναμιγνύεται με λάδι αλόης. Ως εκ τούτου, το μύρο χρησιμοποιούνταν για την ταρίχευση των νεκρών. Το Μύρο, σε αυτήν την περίπτωση, σήμαινε προφητικά ότι το Παιδί που είναι Βασιλιάς, Θεός και Αρχιερέας, θα περνούσε από το θάνατο αλλά δεν θα γνώριζε τη διαφθορά, γιατί θα αναστηθεί από τους νεκρούς. Το μύρο σημαίνει το μυστήριο του θανάτου και της ανάστασης του Χριστού».

«Λιβάνι σημαίνει ότι είναι Θεός και Αρχιερέας επειδή ο αρχιερέας του ναού πρόσφερε λιβάνι στον Θεό».

Μια προφητική γέννηση

Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι η γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού προφητεύτηκε από προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, ιδιαίτερα από τον Ησαΐα και τον Μιχαία. Και ο εβραϊκός λαός περίμενε τον ερχομό του Μεσσία, του χρισμένου του Θεού, ένα όνομα που μεταφράστηκε στα ελληνικά ως Χριστός.

«Ο εβραϊκός λαός ήταν έτοιμος για τον ερχομό του Μεσσία και οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης περίμεναν με ανυπομονησία τον ερχομό του Σωτήρα, του Λυτρωτή. Αλλά, παραδόξως, κάποιοι ειδωλολατρικοί λαοί περίμεναν επίσης αυτό το γεγονός».

«Αυτοί οι Μάγοι από την Ανατολή, όταν είδαν ένα ασυνήθιστο αστέρι, κατάλαβαν ότι συνέβαινε ένα μεγάλο γεγονός και ότι γεννιόταν ένας Μεγάλος Αυτοκράτορας. Οι Μάγοι ήταν σοφοί που μελετούσαν την πορεία των αστεριών και ερμήνευαν όνειρα», σημείωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ.

Επιδράσεις στη δημιουργία

Στην ομιλία του στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης Δανιήλ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η γέννηση του Μωρού Ιησού στη δημιουργία.

«Αυτή η γιορτή είναι μεγάλη και ιερή γιατί είναι αγιαστική. Ο Χριστός ο Κύριος είναι ο αιώνιος Υιός του Θεού μέσω του Οποίου και για τον Οποίο δημιουργήθηκε ολόκληρο το σύμπαν, όπως μας λέει ο Άγιος Απόστολος Παύλος στην προς Κολοσσαείς 1:16 Επιστολή: «Τα πάντα έγιναν από αυτόν και για αυτόν».

«Ο Θεός, στο σχέδιο σωτηρίας Του, αποφάσισε ότι ο Χριστός έπρεπε να κατέβει στον κόσμο, να γίνει Άνθρωπος και να αγιάσει τον κόσμο μέσα. Πρώτον, η ανθρώπινη φύση αγιάζεται γιατί ο Χριστός γεννήθηκε από το Άγιο Πνεύμα και την Παναγία. Αγιάζει την ανθρωπότητα εκ των έσω, από την κοιλιά της Μητέρας Του, που είναι η Παναγία, η Θεοτόκος».

«Αγιάζει τη γη από μέσα με τη γέννησή του στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αγίασε το φυτικό βασίλειο ξαπλώνοντας στη φάτνη της Βηθλεέμ, όπου έτρωγαν τα ζώα».

«Με αυτό, βλέπουμε ότι ο Χριστός αγιάζει τη δημιουργία που έφτιαξε, αλλά που με την αμαρτία έφυγε από τον Θεό».

«Μας πλησιάζει για να μπορέσουμε να πλησιάσουμε τον Θεό στον Παράδεισο. Αυτή είναι η πνευματική κατανόηση της Γέννησης».

«Επομένως, στο δώρο του Θεού προς εμάς, ανταποκρινόμαστε με δώρα που φέρονται στην εκκλησία, αλλά και με δώρα που φέρνουμε σε παιδιά, ασθενείς, ηλικιωμένους, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», τόνισε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Οικογενειακές διακοπές

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσευχήθηκε στο Μωρό Ιησού να ευλογήσει όλα τα παιδιά, τους γονείς και τις οικογένειες.

«Η Γέννηση του Κυρίου είναι κατ’ εξοχήν εορτή της χριστιανικής οικογένειας και είθε να μας βοηθήσει να γίνουμε εξομολογητές, φέροντες πνευματικά χαρίσματα στον Χριστό, όπως οι Μάγοι του παλιού».

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε σε όσους γιορτάζουν το όνομά τους τα Χριστούγεννα (όσους φέρουν το όνομα Χριστιανός, Χριστίνα και παράγωγα) «χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και πολλή βοήθεια από τον Θεό».

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ τέλεσε τα Θεία Λουργεία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βουκουρέστι το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021. Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν ο Παναγιώτατος Πατριαρχικός Βοηθός Επίσκοπος Sinaia Ιερωνίμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Qais Sadiq of Erzurumaarch.

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ Προσφέρετε στον Χριστό τα πιο πολύτιμα δώρα σας, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά σε όλη τη ζωή

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ταλιμπάν: Νωρίς για να συζητηθεί το πώς θα ασκηθεί η εξουσία – «Αυτοσυγκράτηση» ζητά ο ΟΗΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί το πώς το ισλαμιστικό κίνημα θα ασκήσει την εξουσία στο Αφγανιστάν, μερικές ώρες αφού οι μαχητές του κατέλαβαν σχεδόν ολόκληρη την Καμπούλ. «Θέλουμε να έχουν φύγει όλες οι ξένες δυνάμεις προτού αρχίσουμε να αναδιοργανώνουμε το […]

Στην πλατφόρμα apodomoi.ypes θα εγγράφονται για να ψηφίσουν οι Απόδημοι από το εξωτερικό – Όλη η Διαδικασία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 2:08 από news_room «Οι απόδημοι θα ψηφίσουν κανονικά στις επόμενες εκλογές» ανέφερε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Βουλή των Ελλήνων για άλλη μια φορά. «Οι απόδημοι θα ψηφίσουν. Θα ψηφίσουν καθώς υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Εμείς θα οργανώσουμε την […]

Pin It on Pinterest