10 °C Athens, GR
20/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Φωτορεπόρτερ & Δημοσιογράφος δολοφονήθηκαν στο Μεξικό – Κανένα μέτρο από τις αρχές για τις δολοφονίες που μαστίζουν την χώρα Χειροτονία νέου Διακόνου στον Βόλο (Εικόνες) Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας (Εικόνες) Συνεχίζουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη Χώρα – Το 13% ξεπέρασε η ανεργία τον Νοέμβριο του 2021 Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης Aμερικανικό πανεπιστήμιο θα καταβάλει 490 εκατ. δολάρια σε χίλια θύματα σεξουαλικής κακοποίησης Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης ανοίγει σε θεσμικό επίπεδο τον διάλογο γύρω από την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση Τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου & Δύο χειροτονίες στο Σύδνεϋ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 12 / 2021 , 20:27 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε απόψε τα εγκαίνια του νέου οικήματος της Πρεσβείας του Κατάρ στη Λευκωσία.

Τα επίσημα εγκαίνια της Πρεσβείας τελέστηκαν κατά τη σημερινή Εθνική Μέρα του Κατάρ.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Κατάρ έχουν γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη και συνεχίζουν να αναπτύσσονται».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κατάρ το 2014 κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη αριθμός διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς συνεργασίας, συμφωνίες που αποδεικνύουν την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Πρόσθεσε ότι το μέγεθος της επένδυσης του Κατάρ για την Πρεσβεία του στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη της εμβάθυνσης και επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για τις συνέργειες στις οποίες μπορούμε να οικοδομήσουμε από τη συμμετοχή της Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδιαίτερα στο οικόπεδο 10 με την κοινοπραξία με την ExxonMobil που προχωρά με την επανέναρξη του γεωτρητικού της προγράμματος σε μερικές μέρες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη αδειοδότηση στην κοινοπραξία του οικοπέδου 5 αποτελεί μια ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη και ψήφο εμπιστοσύνης στην ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου.

Δεν έχω αμφιβολία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ότι ο συνδυασμός αυτών των εξελίξεων θα στηρίξουν θετικά τις προσπάθειες μας να διασφαλίσουμε ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μας, όχι μόνο στον πολιτικό και ενεργειακό τομέα, αλλά και στον οικονομικό θα ανθήσει πλήρως προς όφελος των χωρών και των λαών μας».

Επεσήμανε ακόμα ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με το Κατάρ και την περιοχή του Κόλπου αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυπριακής Κυβέρνησης και κύρια προτεραιότητα της εξωτερικής της πολιτικής.

«Προς τον σκοπό αυτό», υπογράμμισε, «η Κύπρος είναι υπέρμαχος της εμβάθυνσης των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ, όπως επίσης και μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, αφού αναγνωρίζουμε την αξία μιας περαιτέρω ενισχυμένης συνεργασίας καθώς και της σημασίας του συντονισμού με το Κατάρ και το Συμβούλιο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το Κατάρ για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό και επανέλαβε την προσωπική του προσήλωση στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ των ΗΕ, με στόχο την επίτευξη λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, πλήρως ευθυγραμμισμένης με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μιας λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο και τον λαό της και θα διασφαλίζει την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του νησιού, μακριά από ξένες εξαρτήσεις, στρατεύματα και επεμβατικά δικαιώματα».

Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει πολιτική συμμετοχικότητας των Τουρκοκυπρίων, «διασφαλίζοντας ότι όλοι οι Κύπριοι, ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία ή άλλο υπόβαθρο, θα συμβιώνουν ειρηνικά ως πολίτες ενός σύγχρονου κράτους που θα συνεχίσει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των επαφών με το Κατάρ σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν ευτυχής να φιλοξενήσει τον Εμίρη του κράτους του Κατάρ στην Κύπρο στο εγγύς μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Πρεσβείας του Κατάρ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥπΕσ. Μάκης Βορίδης : Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά και στο προσωπικό των ΟΤΑ

ΥΠΕΣ: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ήταν νόμιμο το 2019 είναι παράνομο το 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 3 / 2021 , 19:46 από news_room ΥΠΕΣ: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ήταν νόμιμο το 2019 είναι παράνομο το 2021  Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προσφιλή του τακτική, ανακάλυψε σκάνδαλο σε μία καθόλα νόμιμη διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε κατά γράμμα σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική […]

Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. : Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Σέρβων αστυνομικών σε τουριστικές περιοχές

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 18:21 από news_room Τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον λαό της Σερβίας για τη στήριξη που παρείχε στην χώρα μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντηση […]

Pin It on Pinterest