5 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου χριστουγεννιάτικος συμπαραστάτης σε παιδιά, φοιτητές, ασθενείς και ηλικιωμένους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 12 / 2021 , 21:06 από news_room

Με 3000 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης και συμπαράστασης καθώς και με χρηματικά βοηθήματα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα προσφέρει χαμόγελα χαράς και τα φετινά Χριστούγεννα σε πολλά παιδιά, φοιτητές, ασθενείς, ηλικιωμένους και απόρους.

Το ειδικό συνεργείο, που έχει καταρτισθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με οδηγίες τού Μακαριωτάτου, με σκοπό τη δημιουργία των πακέτων και την κατανομή τους στα Κρατικά Νοσηλευτήρια τής Λευκωσίας (Γενικό Νοσοκομείο, Μακάρειο Νοσοκομείο, Ογκολογικό Κέντρο Τραπέζης Κύπρου, Ψυχιατρικό Ίδρυμα Αθαλάσσης κλπ) καθώς και στους οίκους ευγηρίας τής πρωτεύουσας, εργάζεται με ιδιαίτερη σπουδή τις τελευταίες 10 ημέρες, ώστε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, να μη λείψει το χαμόγελο σε κανένα ασθενή, που θα αναγκαστεί να διαμείνει μακρυά από την οικογένειά του.

Πέραν από τα πακέτα αγάπης καθώς και τα πάγια χρηματικά βοηθήματα που χορηγεί καθημερινά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ο Μακαριώτατος θα προσφέρει, εντός τής ερχόμενης εβδομάδας και πριν τις αργίες των επερχομένων εορτών, 200 υποτροφίες και χρηματικά βοηθήματα σε Κύπριους φοιτητές, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί από τη σχετική επιτροπή.

Η αποστολή των χριστουγεννιάτικων δώρων εκ μέρους τού Μακαριωτάτου, δεν αποτελεί μια εθιμοτυπική έκφραση ευχών, αλλά συνιστά μία μόνιμη εκδήλωση έμπρακτης αγάπης και ενίσχυσης προς όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα σ’ αυτούς που είτε η ασθένεια είτε η ένδεια δεν τους επιτρέπει να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Τέλος, αρχή τού Μακαριωτάτου είναι πως  η φιλανθρωπία στον χριστιανισμό, δεν είναι απλώς έκφραση ανθρωπιστικών αισθημάτων ή συμπόνιας προς τούς ενδεείς, αλλά μία αρετή πού κατά κύριο λόγο επιδιώκεται ως μίμηση Θεού. Ο Χριστός δίδασκε τούς μαθητές Του να αγαπούν ο ένας τον άλλον, καθώς Εκείνος τούς αγάπησε. «Ἐντολήν καινήν δίδωμι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους, καθώς ἠγάπησα ὑμᾶς, ἵνα καί ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους. Ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοί μαθηταί ἐστέ, ἐάν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις» (Ἰωάν. 13, 34 – 35).

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανθρωποκτονία 71χρονου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 21:53 από news_room Ανθρωποκτονία σε βάρος 71χρονου ημεδαπού Μεσημβρινές ώρες σήμερα (18-04-2021), σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, εντοπίστηκε νεκρός, από συγγενικό του πρόσωπο, 71χρονος ημεδαπός, φέροντας τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε τραχηλική και κοιλιακή χώρα. Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών […]

Τριήμερο Εθνικό Πένθος – Μεσίστια έπαρση Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:14 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και […]

Pin It on Pinterest