25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Ε.Σ.Δ.Δ.Α. - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 4:37 από news_room

Η δομική μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για την «Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμό των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) με τίτλο «Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος», στις 15 & 16 Ιουλίου. Τις εργασίες του παρακολούθησαν με τη διαδικασία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, απόφοιτοι και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α, καθώς και πολλά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι σχολών Δημόσιας Διοίκησης του εξωτερικού, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από τον Ακαδημαϊκό χώρο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, καλώντας στο βήμα τον Υπουργό Επικρατείας, καθηγητή κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο για την διοργάνωση και το έργο της, τονίζοντας την σημασία του αναπροσανατολισμού των δεξιοτήτων στο σύγχρονο επιτελικό κράτος και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται «στην καρδιά της νέας μορφής διακυβέρνησης» .

Χαιρετισμό απήυθυναν επίσης η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννα Χορμόβα και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης.

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαλέξεις με έμφαση στον κλάδο των επιτελικών στελεχών και τον ουσιαστικό ρόλο της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. για την ενεργοποίηση του. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετηθήκαν έμπειρα στελέχη της ΕΝ.ΑΠ/Ε.Σ.Δ.Δ.Α, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκαν Σχολές και Ινστιτούτα Δημόσιας Διοίκησης από το διεθνές περιβάλλον όπως η γαλλική École Nationale dAdministration (ΕΝΑ), η ιταλική Scuola Nazionale dellAmministrazione (SNA), η ρουμανική Ι.Ν.Α., η πορτογαλική Ι.Ν.Α, το φινλανδικό HAUS κ.α., οι οποίες παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές και προτάσεις για την εκπαιδευτική στρατηγική τους στην μετα- Covid εποχή.

Αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, της Βοστώνης, του Λονδίνου και την Σχολή Δημόσιων Υπηρεσιών του Καναδά.

Ιδιαίτερα τιμητική κρίθηκε η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α. και καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κ. Γεώργιου Πρεβελάκη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη της Διευθύνουσας Σπουδών της γαλλικής École Nationale dAdministration (ΕΝΑ) κ. Anges Fontana, καθώς και του Επικεφαλής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μάριου Μιχαηλίδη.

Σε ειδική τελετή η Πρόεδρος κ. Π. Δραμαλιώτη και η κ. Α. Fontana, υπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α και της ΕΝΑ, με τη συμμετοχή του Αντιπρόεδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, κ. Βασίλειου Έξαρχου και της κ. Solene Burtz, υπεύθυνης προγραμμάτων της Διεύθυνσης Διεθνών Προγραμμάτων και Συμπράξεων της ΕΝΑ.

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας επισήμως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου, την μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης για το ζήτημα της ενίσχυσης των δεξιοτήτων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με αφετηρία τις πρωτοβουλίες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α αναμένει άμεσα την υποβολή καινοτόμων προτάσεων που θα υπηρετούν τη νέα εξωστρεφή στρατηγική για τον μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα. Επίσης, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ο διάλογος που ξεκινά το ΕΚΔΔΑ για τις δεξιότητες θα αφορά στο σύνολο των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης καθώς μόνο τότε τα αποτελέσματα του θα αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα.

Την τελετή λήξης τίμησαν επίσης με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερωνύμου Β΄, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος & Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική & την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Νησιά του Αιγαίου – Ποιούς θα συναντήσει

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 8:18 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στα νησιά Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί εμβολιαστικά κέντρα και θα συναντηθεί με τις δημοτικές αρχές.

Webinar με θέμα: «Η Γεωπολιτική, η Ενεργειακή Ασφάλεια και η Ασφάλεια της Πυρηνικής Ενέργειας» από το ΚΕΔΙΣΑ και την Πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 11 / 2020 , 23:28 από Το Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) συνδιοργανώνει μαζί με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Ελλάδα διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με θέμα: «Η Γεωπολιτική, η Ενεργειακή Ασφάλεια και η Ασφάλεια της Πυρηνικής Ενέργειας» την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 11:30-14:30. Το webinar θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα. Στους φοιτητές θα χορηγηθεί […]