12 °C Athens, GR
21/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 12 / 2021 , 23:35 από news_room

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Κατά την διάρκεια το Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευστάθιο Γλάρο, μαθητή της 2ας Εσπερινού Λυκείου, ο οποίος κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας εργάζεται, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικώς την οικογένειά του, γεγονός που ο Ποιμενάρχης μας ιδιαιτέρως εκτίμησε και επαίνεσε, ενώ ασχολείται και με το άθλημα της Πάλης. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θεσμό των Αναγνωστών, την ποιμαντική ευθύνη των οποίων αναλαμβάνει ο εκάστοτε Αρχιδιάκονος και από τους οποίους, μέχρι σήμερα, προήλθε πλήθος ευλαβών Κληρικών μας: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Επίσκοπο», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «να εισαγάγει στην ιερωσύνη αξίους Κληρικούς, αγάμους και εγγάμους, που διακρίνονται από αγάπη για τον Χριστό και γνωρίζουν την θέση τους μέσα στην Εκκλησία, συνεχίζοντας το έργο που μας ανέθεσε ο Χριστός… Μας προξενεί μεγάλη χαρά το γεγονός ότι σ΄ αυτή την τόσο εκκοσμικευμένη εποχή μας, καμαρώνουμε αυτά τα ιδιαίτερα διαμάντια, που θυμίζουν τους τρεις παίδες στο καμίνι της φωτιάς, που δεν κάηκαν. Οι νέοι μας ζουν μέσα στην φωτιά της κοινωνίας μας κι όμως δεν καίγονται, διότι, κάτω απ’ το πετραχήλι του Πνευματικού και με την μεταξύ τους ενότητα, κρατούν την αγνότητα και την αγωνιστικότητά τους, βαδίζοντας στα χνάρια των Αγίων».

Αναφερόμενος στον εορταζόμενο Άγιο Σπυρίδωνα και την συμμετοχή του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «δεν ανήκε σ’ αυτούς που είχαν τις μορφωτικές προϋποθέσεις, αλλά ήταν ευλαβής, πιστός και απλός, είχε ζέση καρδίας και μεγάλη ταπείνωση, γι’ αυτό και αξιώθηκε θαυματουργικώς να αποδείξει το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος, ενώ εργάστηκε αόκνως για την ενότητα της εκκλησιαστικής κοινότητας που εποίμανε…».

Ο Σεβασμιώτατος έκανε, ακόμα μία φορά έκκληση για ενότητα, «προκειμένου να βγούμε μέσα από την παιδαγωγία του Θεού υγιείς στο σώμα, στο πνεύμα και στην ψυχή».

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον ίδιο Ναό. Στο κήρυγμά του μίλησε για την Παραβολή του Μεγάλου Δείπνου, «που συνιστά πρόσκληση για την συμμετοχή μας στο Δείπνο της Ευχαριστίας. Όμως, ο Διάβολος κάνει τα πάντα για να μας κρατήσει μακριά από το Μυστήριο. Μας γεμίζει φόβους, δικαιολογίες και ενοχές, με αποτέλεσμα, ενώ είμαστε όλοι προσκεκλημένοι, ελάχιστοι φθάνουμε στην Τράπεζα της Σωτηρίας. Γι’ αυτό, ας ετοιμαστούμε, και ενόψει των Χριστουγέννων, όχι με τον τρόπο που μας υποδεικνύει ο κόσμος, αλλά ουσιαστικά, πνευματικά, προσευχητικά και με καρδιά αγαπώσα για κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας».

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα» Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα» Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα» Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα» Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα» Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να προετοιμαστούμε πνευματικά για τα Χριστούγεννα»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 7 / 2020 , 18:02 από adologala.gr Στις 17 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Την παραμονή της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στο Καλό Χωριό ενώ, […]

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Σκέψεις ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ Ἁγίου Σαρανταημέρου»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 11 / 2020 , 17:21 από adologala.gr Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Σκέψεις ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ Ἁγίου Σαρανταημέρου» ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 166Η    ΘΕΜΑ: «Σκέψεις ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ Ἁγίου Σαρανταημέρου» Πρὸς τὸν εὐσεβῆ λαὸ  τῆς καθ’ ἡμᾶς ῾Ιε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως   Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, «ὁ Χριστὸς ἐν τῷ […]

Pin It on Pinterest