17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συνοδικές & Περιφερειακές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπληρώσεως 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 11 / 2021 , 23:31 από news_room

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Κατ’ αυτές τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής τιμά την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη μνήμη του Εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Μαρωνείας Κωνσταντίου.

Στις 17:00 θα τελεσθεί Δοξολογία επί τη υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου “Ελπίς Χριστιανών” (16ου αιώνα) από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και του αντιγράφου του Λαβάρου της Επαναστάσεως από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στον Καθεδρικο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στις 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής θα διοργανωθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος και η προσφορά του στον Αγώνα του 1821».

Στην εν λόγω Εσπερίδα, που αποτελεί εκπλήρωση χρέους τιμής και μνήμης στον επιφανή κληρικό, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Θα προλογίσει η Καθηγήτρια Μαρία Τζιάτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ∆.Π.Θ.

Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι:
-Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με θέμα «Κληρικοί της Θράκης και η Επανάσταση του 1821»,
-Φωκίων Π. Κοτζαγεώργης, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ., με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική»,
-Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής ∆.Π.Θ., με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος».

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, θα συνεχισθούν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στις 18:00 θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου (εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου), στην Κομοτηνή θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Δοξολογία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο σφράγισε την ιστορία του Χριστιανισμού, και όλης της ανθρωπότητος”

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 12 / 2021 , 20:24 από news_room Επεσήμανε σε ομιλία του προσθέτοντας ότι το Πατριαρχείο εξακολουθεί να είναι φωταυγής φάρος στην πορεία προς το μέλλον Στην διαχρονική προσφορά της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία “ενσαρκώνει και συμβολίζει την ιδέα της οικουμενικότητος, το πνεύμα του διαλόγου, τον πολιτισμό της ειρήνης […]

H Κυριακή του Θωμά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

H Κυριακή του Θωμά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 5 / 2022 , 21:12 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, την Κυριακή του Θωμά ή του Αντίπασχα, 1 Μαΐου 2022, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεολήπτου.