24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Χρυσόστομος παρέστη στην βράβευση του Μητροπολίτη Κορίνθου – Adologala.gr

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Χρυσόστομος παρέστη στην βράβευση του Μητροπολίτη Κορίνθου - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 11 / 2021 , 19:53 από news_room

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Χρυσόστομος παρέστη στην βράβευση του Μητροπολίτη Κορίνθου – Adologala.gr

Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όπου συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Κεχρεώνκ. Αγάπιο και Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από την Εκλογή, Χειροτονία εις Επίσκοπο και Μητροπολίτη Κορίνθου και την εις Κόρινθο ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτουκ. Διονυσίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Χρυσού Μεταλλίου της, Πόλεως του Δήμου Κορινθίων, επί τη συμπληρώσει δεκαπενταετίας…» (26.11.2006-26.11.2021)στο πηδάλιο της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος, αφού ανέγνωσε το κείμενο του Διπλώματος, που συνόδευε το Χρυσό Μετάλλιο, και το απόσπασμα από τηνσχετική Πράξη της Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορινθίων, προσέφερε το Χρυσό Μετάλλιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Εκτός Πρωτοκόλλου έλαβε τον λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε τα κατακλύζοντα αισθήματά του προς τον τιμώμενο Ιεράρχη, κάνοντας αναφορά στα 30 χρόνια διακονίας του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου από επιτελικές θέσεις στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, προτρέποντας το Ποίμνιό του να τον αγαπά, διότι, ως ευαίσθητος άνθρωπος που είναι, όταν δέχεται την αγάπη των άλλων γνωρίζει να την μεταποιεί σε έργα προσφοράς και θυσίας όχι μόνον υπέρ των αγαπώντων αλλά γιαόλο το θεόθεν εμπιστευθέν Ποίμνιό του. Επιβεβαίωσε, συγχαίροντας, τους λόγους του κ. Δημάρχου Κορινθίων, τον οποίο ευχαρίστησε για την έκφραση τιμής προς τον Σεβασμιώτατο Αδελφό του, ενώ έδειξε πόσο ευλογημένη και αποδοτική είναι η συνεργασία της Εκκλησίας μετά των τοπικών Φορέων και Παραγόντων.

Εν συνεχεία αντιφώνησε ευχαριστώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, ο οποίος, συγκινημένος, αναφέρθηκε στην ημέρα της εν Κορίνθω ενθρονίσεώς του, μνημόνευσεμε ευγνωμοσύνη τα πρόσωπα που σημάδεψαν την αρχιερατική του πορεία και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κορινθίων και το περί αυτόν Δημοτικό Συμβούλιο για την μεγάλη τιμή της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου.

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του Υπουργού Υγείας για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού “walk-in” – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 7 / 2021 , 23:07 από news_room Η προσπάθεια για να θωρακιστούν όλοι οι συμπολίτες μας απέναντι στον φονικό ιό ενδυναμώνεται συνέχεια. Η εφαρμογή νέων διαδικασιών για τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση των πολιτών για εμβολιασμό συνεχίζεται απρόσκοπτα κι έχει ήδη ενθαρρυντικά αποτελέσματα αναφέρει ξεκινώντας την γραπτή ανακοίνωση του ο Υπουργός […]

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Επιθεώρηση Τμημάτων της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του Συγκροτήματος Μάχης «HELBROC»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 7 / 2022 , 23:31 από news_room Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών των τμημάτων που συμμετέχουν στο Συγκρότημα Μάχης (ΣΜ) «HELBROC», για να τεθούν σε ετοιμότητα το Α’ εξάμηνο του 2023, ο Διοικητής του Συγκροτήματος, Ταξίαρχος Τσάμης Βασίλειος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, για την επιθεώρηση-αξιολόγησή του προσωπικού και των μέσων της […]