24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Λεωνίδας Καβάκος διευθύνει την ΚΟΑ

Ο Λεωνίδας Καβάκος διευθύνει την ΚΟΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 11 / 2021 , 18:52 από news_room

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για έκτη χρονιά συμπράττει με τον Λεωνίδα Καβάκο με δύο συναυλίες σε Πάτρα (25/11) και Αθήνα (28/11), στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του παγκοσμίως κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού, σε ξεχωριστά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία ξεκινά με το κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε ντο μείζονα του Γιόζεφ Χάυντν, ένα ξεχασμένο δεξιοτεχνικό επίτευγμα που ανακαλύφθηκε μόλις τον περασμένο αιώνα. Ακολουθεί η πληθωρική Συμφωνία αρ. 6 σε μι ύφεση ελάσσονα του Σεργκέι Προκόφιεφ που διασφαλίζει το γεμάτο εντάσεις μουσικό ταξίδι της βραδιάς. Σολίστ, ο ακμαίος τσελίστας Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν. Τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Καβάκος.

Σχετικά με την πρωτοβουλία του σημαντικού αυτού φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΟΑ, όπως έχει πει ο Λεωνίδας Καβάκος, «ξεκίνησε αφενός από τη συναίσθηση που έχει ο ίδιος για την εποχή που ζούμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου από την αντίληψη του ότι οι άνθρωποι που γεννώνται και ζουν σε πόλεις μικρότερες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι καταδικασμένοι σε έναν πολιτιστικό αποκλεισμό, χωρίς να έχουν την απόλυτη ευθύνη».

Όσο για τους δεσμούς του Λεωνίδα Καβάκου με την ΚΟΑ, πηγάζουν από το παρελθόν «με την έννοια ότι ο πατέρας του ήταν επί χρόνια μέλος, εκείνος ως μικρό παιδί πήγαινε μαζί του στις δοκιμές, ήξερε όλους τους συναδέλφους της γενιάς του και τον ήξεραν κι εκείνοι από μικρό παιδί. Η συναυλία -τότε στο Παλλάς και το Ηρώδειο- ήταν το ”γεγονός της εβδομάδας” για εμένα, κάτι πολύ σημαντικό μέσα στην οικογένειά μου, συνυφασμένο απόλυτα με την ΚΟΑ. Υπάρχει λοιπόν ένας δεσμός και παλιός αλλά και ουσιαστικός, δεσμός μνήμης».

Για το πρόγραμμα της επικείμενων συναυλιών, ο σολίστ Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν σχολιάζει: «Ο Χάυντν ήταν άνθρωπος απλός, γεμάτος όρεξη για ζωή, κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ακούγοντας τη μουσική του. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από έντονες και ραγδαία εναλλασσόμενες αντιθέσεις, γραμμένες με συναισθηματική και δομική διαύγεια. Το κοντσέρτο του για βιολοντσέλο σε ντο μείζονα δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένα έργο φρέσκο, γεμάτο χιούμορ, ξεγνοιασιά και μελωδίες γραμμένες από την καρδιά. Πιστεύω πως η μετάδοση του χαρακτήρα και της φαινομενικά απλοϊκής φύσης του κοντσέρτου αυτού είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς πολλές φορές οι δυσκολίες κρύβονται στα πράγματα που αρχικά μας φαίνονται προφανή».

Νατ.Δ

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 περιφερειάρχες από τους 13 στον α΄ γύρο - Σε β΄ γύρο η εκλογή δημάρχου στην Αθήνα

Εκλογές: Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 περιφερειάρχες από τους 13 στον α΄ γύρο – Σε β΄ γύρο η εκλογή δημάρχου στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 10 / 2023 , 0:32 από news_room Εκλογές: Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 7 περιφερειάρχες από τους 13 στον α΄ γύρο – Σε β΄ γύρο η εκλογή δημάρχου στην Αθήνα Φωτογραφία άρθρου: Βαγγέλης Καρπαθάκης Από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, φαίνεται να εκλέγεται περιφερειάρχης στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής […]

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την προστασία των καταναλωτών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 5 / 2022 , 2:28 από news_room Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά στην προσαρμογή της νομοθεσίας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών και την προστασία τους, ιδιαίτερα στις ψηφιακές συναλλαγές τους, ενώ επιβάλλονται πρόσθετες υποχρεώσεις στις επιγραμμικές αγορές […]