14 °C Athens, GR
26/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” στον Αρχιεπίσκοπο Enterprise Greece : Διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας Ταϊλάνδη: 30 νεκροί από τον καύσωνα από την αρχή της χρονιάς Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μία μοναδική παραλία με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς, αν ταξιδέψεις εκεί Ο νέος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, Αρχιπλοίαρχος Δρακούλης Κούβαρης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes Europe 2024! Πατριαρχείο Ρουμανίας: Συμμετοχή του Ρουμάνου Επισκόπου στο διάλογο Ορθοδόξων-Καθολικών στον Καναδά Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Ημέρα του Αυστραλιανού & Νεοζηλανδέζικου Εκστρατευτικού Σώματος Για τέταρτη χρονιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές

Ι.Μ. Χαλκίδος : Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου – Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη

Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 11 / 2021 , 1:40 από news_room

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με την επιβαλλόμενη εκκλησιαστική τάξη και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού covid-19,τιμήθηκε στη Χαλκίδα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μεγάλου πατρός και διδασκάλου της Εκκλησίας μας, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και ΒορείωνΣποράδων κ. Χρυσόστομος.

Το εσπέρας της Παρασκευής 12 Νοεμβρίου 2021 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιώτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι.Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ρωγών κ. Φιλοθέου, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Στον Εσπερινό παρέστησαν οι Δικηγόροι της Πόλεώς μας, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρό τους κ. Δημήτριο Γκίκα, για να τιμήσουν, με την καθιερωμένη Αρτοκλασία, τον Προστάτη Άγιό τους, τον Ιερό Χρυσόστομο, όπως και ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο ΔήμαρχοςΜεσσαπίων-Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, οΔιευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπύρος Αθανασίου.

Λίγο πριν της Απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ευχήθηκε εγκάρδια στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη με λόγους αδελφικής αγάπης, ενώ, αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, μνημόνευσε συγκινημένος τον μακαριστό προκάτοχό του, Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο (Βέργη) και κάλεσε όλο τονΚλήρο και τον Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος να λάβουν παράδειγμα από τον εγγυητή των αμαρτωλών, Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και να καλλιεργούνται συνεχώςστις αρετές της ταπεινώσεως, της αγάπης και της προσευχής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Εσπερινό από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=8uGxmr8H1B0

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 εψάλη ο Όρθρος και ετελέσθη το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίουκ. Γεωργίου και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου-ΓενικούΔιευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχήτων Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος,Νικηφόρου Ευσταθίου-Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Αρρένων, Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-Προϊσταμένου της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και Υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, Χρυσοστόμου Καλύβα-Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως, του Πρωτοπρεσβ. ΑθανασίουΤρίκκα-Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου π. Δαμασκηνού Γεννηματά και των Διακ.Νικολάου Πριμηκύριου, Ευγενίου Τσάλλά και Ανέστη Δανέλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, αναφερθείς πρωτίστως στο βίο του Ιερού Χρυσοστόμου και στην ιεραποστολική αγάπη του για κάθε μέλος της Εκκλησίας και τους αγώνες του υπέρ αυτών, όπως και εν συνεχεία στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών, παρέστησανο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδος κ.Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Κωσταρέλος, ο ΔιευθυντήςΑστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας κ. Απόστολος Κουφός, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Αντιπλοίαρχοςκ. Κωνσταντίνος Φλουρής, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ.Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Γρηγόριος Δάσκος, ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. ΧαράλαμποςΜανιάτης κ.ά.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθουκ. Διονύσιος, εκφράζοντας και τα αισθήματα των συμπαρισταμένων Αρχιερέων, ευχήθηκε αδελφικά στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την ονοματική του εορτή και για τη συμπλήρωση είκοσι ετών αρχιερατείας, ενώ αμέσως μετά ο εορτάζων, Σεβασμιώτατοςάγιος Χαλκίδος, ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς, συνεχάρη τον π. Νικηφόρο για τον μεστό νοημάτων λόγο του και με συγκίνηση απευθύνθηκε ευγνωμόνως προς όλα του τα πνευματικά παιδιά, τους Κληρικούς και λαϊκούς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων για την παρουσία και την αγάπη τους για ταονομαστήριά του και ευχήθηκε με γεμάτους αγάπη λόγους στον εορτάζοντα Γραμματέατης Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα και την επίσης εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Ηλίων Γερόντισσα Χρυσοστόμη.

Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου Ι.Μ. Χαλκίδος Η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου - Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης-Μπαχρέϊν: «Ο διαθρησκειακός διάλογος συμβάλλει στην ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

Οικουμενικός Πατριάρχης-Μπαχρέϊν: «Ο διαθρησκειακός διάλογος συμβάλλει στην ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 14:20 από news_room Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο φόρουμ για τον διαθρησκειακό διάλογο του Μπαχρέϊν: Ανατολή και Δύση για την ανθρώπινη συνύπαρξη. Προσκεκλημένος του φόρουμ που πραγματοποιείται στο Μπαχρέϊν με θέμα την ανθρώπινη συνύπαρξη βρίσκεται η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία κατά […]

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το θάνατο του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 5:28 από news_room Ανακοίνωση: Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ενός αξιόλογου επιστήμονα γιατρού, αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ως ιδρυτής και για πολλά χρόνια πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ξεχώρισε για την πολύτιμη προσφορά […]