15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία του Ντάχερ

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 4:49 από news_room

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου ε.έ, η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην ομώνυμη αραβόφωνη ενορία του Ντάχερ, στο Κάιρο, η οποία φέτος συμπληρώνει 90 έτη λειτουργίας.

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο και τους εν Καΐρω κληρικούς του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επέτειο συμπλήρωσης 90 χρόνων παρουσίας και προσφοράς, της αγγελοσκέπαστης ενορίας του Ντάχερ.

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ε.έ., ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιο, Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, Πατριαρχικό Επίτροπο επί των Αραβοφώνων, και Κανάγκας κ. Θεοδόσιο. Το Ιερό Βήμα πλαισίωσαν επίσης ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Καΐρου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι αλλά και πολλοί κληρικοί του Καΐρου.

Στον λόγο του, ο Μακαριώτατος, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται ξανά κοντά στο αραβόφωνο ποίμνιο για να εορτάσει αυτή την φορά μαζί τους διπλή εορτή, αυτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών αλλά και αυτή της συμπληρώσεως 90 χρόνων λειτουργίας του περικαλλούς Ναού του Ντάχερ.

Επιπλέον, ο Πατριάρχης με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών λειτουργίας του Ναού προσέφερε το Πατριαρχικό Κριτάτο στην Ενορία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να χαρίσω κάτι μικρό, κάτι δικό μου στο Ναό σας. Θέλω να αφήσω το Κριτάτο μου και όταν το βλέπετε, πρόεδρε μου, να ενθυμείστε ότι ο Πατριάρχης Θεόδωρος αγάπησε και αγαπάει το Ντάχερ.»

Προ της απολύσεως η Α.Θ.Μ. απένειμε τον Χρυσό Λέοντα του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας στον κ. Καμέλ Χάννα, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του Ντάχερ, τιμώντας έτσι την πολυετή προσφορά του στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών αλλά και στο Πατριαρχείο.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Καμέλ Χάννα ο Μακαριώτατος ανέφερε: «Αγαπητέ Καμέλ θέλω να σε τιμήσω με τον Χρυσό Λέοντα του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας, ευχαριστώντας σε έτσι για την προσφορά σου στην εκκλησία του Ντάχερ. Σε ευχαριστώ προσωπικά όμως και για την καλή και όμορφη οικογένεια σου και τα ευλαβικά σου παιδιά. Στις καλές οικογένειες, στα παιδιά που έχουν ανατραφεί σωστά στηρίζεται η Αίγυπτός μας. Αν θέλουμε καλές κοινωνίες πρέπει να έχουμε καλές οικογένειες.»

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Καϊρου προσεκόμισε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Γαβριήλ και Κυρμιδώλη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ

Σχετικά Άρθρα

Μαρία Κάλλας & Μίκης Θεοδωράκης «συναντήθηκαν» στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Μαρία Κάλλας & Μίκης Θεοδωράκης «συναντήθηκαν» στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου στο Φεστιβάλ Ολύμπου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 9 / 2023 , 12:30 από news_room Μαρία Κάλλας & Μίκης Θεοδωράκης «συναντήθηκαν» στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου στο Φεστιβάλ Ολύμπου Μια βραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας αλλά και στον Μίκη Θεοδωράκη χάρισε στο κοινό του ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου διοργανώνοντας μια μοναδική εκδήλωση το περασμένο Σάββατο (2 Σεπτεμβρίου), […]

Στη Γαύδο γιόρτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα Θεοφάνεια – Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Γαύδου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 1 / 2022 , 16:56 από news_room Στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την ακριτική Γαύδο, επέλεξε να γιορτάσει τα Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η Πρόεδρος με την επιλογή της σηματοδότησε τη στήριξη των πιο απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας, ως σύμβολα μιας […]