19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον νέο Πρέσβη της Ιρλανδίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Τετάρτη τον νέο Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο κ. Conor Long.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Ιρλανδίας στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, καθώς και για τη διαχρονική συνεισφορά της Ιρλανδίας στην UNFICYP. Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε την προσήλωση της ελληνοκυπριακής πλευράς στον στόχο της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων το συντομότερο προς εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Long διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τη δέσμευση της Ιρλανδίας στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού, τονίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, ειδικότερα κατά την θητεία της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα έτη 2021-2022.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νησιωτικών κρατών, στη βάση κοινών αρχών, όπως της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινών στοιχείων.

Ειδικότερα, υπογραμμίστηκε η σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και τα θέματα ισότητας των φύλων, τομείς που όπως επισήμανε η κα Δημητρίου, αποτελούν υψηλές προτεραιότητες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η αναγκαιότητα επανέναρξης, μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ιρλανδίας, σε διάφορα επίπεδα και σημειώθηκε η επίσημη επίσκεψη προσεχώς στην Κύπρο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας κ.Seán Ó Fearghaíl, μετά από σχετική πρόσκληση της κας ΔημητρίουΣυναφώς, η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στους συγκεκριμένους τομείς, όπως και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Σχετικά Άρθρα

“Ευαίσθητη Ισορροπία” του Έντουαρντ Άλμπι – Πρεμιέρα: Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 10 / 2021 , 2:04 από news_room “Ευαίσθητη Ισορροπία” του Έντουαρντ Άλμπι – Πρεμιέρα: Πέμπτη 4 Νοεμβρίου Η Θεατρική Σκηνή θα παρουσιάσει φέτος στο ομώνυμο θέατρό της στην οδό Νάξου 84, το έργο του Έντουαρντ Άλμπι “Ευαίσθητη Ισορροπία” Ένα αριστουργηματικό έργο που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και είναι από τα σημαντικότερα έργα […]

7ο Ετήσιο συνέδριο Capital Link Cyprus Shipping, στη Λεμεσό

7ο Ετήσιο συνέδριο Capital Link Cyprus Shipping, στη Λεμεσό

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 2 / 2024 , 5:40 από news_room Η Capital Link διοργανώνει το 7ο Ετήσιο Capital Link Cyprus Shipping Forum, την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024, στο Columbia Plaza, στη Λεμεσό της Κύπρου. Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου, της Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου παρά τω Πρωθυπουργώ, και […]