13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Η Ολλανδή πριγκίπισσα Αμαλία δεν είναι έτοιμη να στεφθεί βασίλισσα

Η Ολλανδή πριγκίπισσα Αμαλία δεν είναι έτοιμη να στεφθεί βασίλισσα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:01 από news_room

Η  πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας αναμένεται να διαδεχτεί τον βασιλιά πατέρα της, Βίλεμ-Αλεξάντερ. Πρόσφατα με επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε, παραιτήθηκε του δικαιώματός της για επίδομα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, για τις προσωπικές δαπάνες της. Στην επιστολή της που δημοσιοποίησε η ολλανδική δημόσια τηλεόραση (NOS) έγραφε: «Το βρίσκω αμήχανο, από τη στιγμή που δεν κάνω τίποτα σε αντάλλαγμα και ενώ άλλοι μαθητές περνούν πολύ πιο δύσκολα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του κορονοϊού».

Η νέα της βιογραφία που κυκλοφόρησε με έγκριση της κυβερνητικής υπηρεσίας πληροφοριών (RVD), η οποία διαχειρίζεται τα του Βασιλικού Οίκου, αποκαλύπτει ότι η μελλοντική βασίλισσα η οποία θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της στις 7 Δεκεμβρίου, δεν βιάζεται να στεφθεί βασίλισσα. Η ίδια δήλωσε στη βιογράφο Claudia de Breij ότι δεν αισθάνεται έτοιμη και θα ζητούσε από τη μητέρα της να αναλάβει προσωρινά τον θρόνο σε περίπτωση που ο πατέρας της, έφευγε απροσδόκητα από τη ζωή. «Είπα στον πατέρα μου: “Συνέχισε να τρως υγιεινά και να γυμνάζεσαι πολύ”».
Ενώ η βασιλική οικογένεια παραμένει δημοφιλής στην Ολλανδία η μοναρχία δέχεται αυξανόμενη κριτική τα τελευταία χρόνια. Η ίδια απαντά ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί μία απόφαση κατάργησης του θεσμού. «Μπορούν να το κάνουν φυσικά και μετά θα συνεχίσω να ζω κι εγώ».

Η βιογραφία για τη μεγαλύτερη κόρη και κληρονόμο του Ολλανδού βασιλιά αναφέρει επίσης ότι έχει κάνει πρόβες τις τιάρες της μητέρας της από τότε που ήταν μικρό κορίτσι, σύμφωνα με το People. «Δείξτε μου μια τιάρα και θα σας απαντήσω από πού προέρχεται. Μπορώ να αναγνωρίσω όλες τις τιάρες της Ευρώπης». Και συνέχισε: «Έτσι κι αλλιώς μου άρεσε πολύ να φοράω τα κοσμήματα της μητέρας μου. Όταν ήμουν πολύ μικρή, η μητέρα μου ετοιμαζόταν για ένα σημαντικό δείπνο και φώναζε σε όλο το σπίτι: “Αμαλία, πού είναι αυτό το δαχτυλίδι;”».
Το βιβλίο περιέχει αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες, από την ζωή της όπως ότι η Αμαλία έχει εργαστεί ως σερβιτόρα σε ένα παραλιακό καφέ. Ο ιδιοκτήτης χαριτολογώντας, την ανέφερε ως η «βασίλισσα του κοκτέιλ». Σχολίασε ότι αν δεν ήταν μελλοντική βασίλισσα, θα μπορούσε να ακολουθήσει μια καριέρα στο τραγούδι ή στην ιππασία.

Η πριγκίπισσα Αμαλία πέρασε τις τελικές εξετάσεις στο Christelijk Gymnasium Sorghvliet στη Χάγη αποφοιτώντας με άριστα και ελπίζει να κάνει την πρακτική της άσκηση σε μια πολυεθνική εταιρεία πριν ξεκινήσει πανεπιστημιακές σπουδές, πιθανότατα στο Leiden σύμφωνα με το Reuters.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια

Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 3 / 2023 , 10:30 από news_room Η πυρκαγιά της Αρκαδίας τον Αύγουστο του 2007 αποτελεί την πιο ακραία πυρκαγιά, από άποψη ρυθμού εξάπλωσης (στρέμματα ανά ημέρα), από το 2003 έως και το 2022, σύμφωνα με ευρήματα της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ METEO. Σύμφωνα με αυτά τα ευρήματα, […]

Γ. Κατρούγκαλος: Οι ελληνοτουρκικές διαφορές το 2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 1 / 2021 , 19:10 από news_room Άρθρο του Τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην εφημερίδα KONTRA News για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις «Η Τουρκία το 2020 επιδείνωσε, σε πρωτοφανή βαθμό, την ένταση στις διμερείς μας σχέσεις, τόσο με εμπρηστική ρητορική όσο και με έμπρακτες ενέργειες επιθετικότητας. Απέναντι […]