15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Λευκίμμη της Κέρκυρας

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Λευκίμμη της Κέρκυρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος σήμερα την πρώτη του μηνός Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων λειτούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκίμμης. Κατά την θεία λειτουργία συμμετείχαν ο ιεροκήρυκας Λευκίμμης, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρης και πολλοί από τους ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Λευκίμμης και μεταξύ των εκκλησιαζομένων, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Λέσσης.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της έννοιας του θαύματος, που στηρίζεται στη δύναμη της πίστης. Οι Άγιοι Ανάργυροι που εορτάζουμε σήμερα γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν πνευματικά στη περιοχή της Κικιλίας της Μικράς Ασίας. Ήταν κατά σάρκα αδέρφια και η ευσέβεια των γονέων τους, τους έδωσε πρότυπο για την ζωή τους, τον Ιησού Χριστό. Εκείνοι αντέγραψαν αυτό το πρότυπο στη ζωή τους και μέσα από την επιστήμη της ιατρικής, διηκόνησαν και το θέλημα του Θεού, αλλά και την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο.

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο σεσαρκωμένος Λόγος του Θεού, κατά την επίγεια ζωή Του προσέφερε στην ανθρωπότητα το αγαθό της θεραπείας, πρώτα της ψυχής και έπειτα του σώματος, κατά το μέτρον της πίστεως των ανθρώπων. Ο άνθρωπος είναι δισυπόστατος. Είναι πνεύμα- ψυχή και σώμα- ύλη. Το σώμα δεν έχει καμία αξία χωρίς την ψυχή και όταν ασθενεί ψυχικά-πνευματικά ο άνθρωπος, είναι επόμενο να ασθενήσει και σωματικά. Έτσι οι Άγιοι Ανάργυροι αντέγραψαν το πρότυπο που είχαν στη ζωή τους. Πρώτα τους ανθρώπους που τους επισκεπτόταν τους βοηθούσαν πνευματικά και έπειτα τους βοηθούσαν με τη δύναμη της επιστήμης στην θεραπεία του σώματος. Και όλα αυτά χωρίς χρηματική αμοιβή.

Σήμερα που η ανθρωπότητα νοσεί υπερβολικά, έχει αποστασιοποιηθεί από τον Θεό, που τούτο το φαινόμενο, δεν είναι έσχατο αλλά διαφαίνεται σε μακρό χρονικό διάστημα. Με αποτέλεσμα σήμερα στη πατρίδα μας να δρέπουμε τους καρπούς αυτής της αποστασίας από τον Θεό. Μόνο η μετάνοια και η επίγνωση της παρουσίας του Θεού μπορεί να μας επαναφέρει στη σχέση και την κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό. Οι Άγιοι Ανάργυροι λοιπόν που σήμερα εορτάζουμε είναι οι οδοδείκτες για την πορεία μας την πνευματική.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Σπυρίδωνα Μοναστηριώτη που υπηρετεί εδώ και τριάντα έξι χρόνια την εκκλησία της Κέρκυρας.

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο πρώτος Α - Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Άγιοκατάταξη

Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 1 / 2023 , 19:35 από news_room Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Δύο νέοι Άγιοι στο Αγιολόγιο κατετάγησαν κατά την σημερινή εργασία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα κατά τις σημερινές εργασίες της 10ης Ιανουαρίου 2023, η Ιερά και […]

Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση φόνου 46χρονου στη Γερμασόγεια

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 5 / 2021 , 3:11 από news_room Στη σύλληψη 40χρονου και 43χρονης, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, προχώρησε απόψε η Αστυνομία, σε σχέση με τον θάνατο  46χρονου στη Γερμασόγεια. Εναντίον των δυο συλληφθέντων, ενοίκων της οικίας, όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 46χρονος, διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου. Για την […]