21 °C Athens, GR
18/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

Δ. Κουτσούμπας: Καμία επανάπαυση! Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορόνα-γράμματα!

Δ. Κουτσούμπας: Καμία επανάπαυση! Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορόνα-γράμματα!

Δ. Κουτσούμπας: Καμία επανάπαυση! Η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζεται κορόνα-γράμματα!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ» – Οι θέσεις του ΚΚΕ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και διαχείριση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί» ΚΑΙ τόνισε ότι «η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει ένα ποιοτικό άλμα στην επίθεσή της στο δικαίωμα του λαού για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας».

Γιατί το «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει είναι φτιαγμένο από τα ίδια σάπια υλικά της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Αυτά τα υλικά, αυτές οι πολιτικές που διαμόρφωσαν το υπάρχον άθλιο και επικίνδυνο σύστημα υγείας για το λαό, αυτή τη φορά παρουσιάζονται ως λύσεις. Παρουσιάζεται δηλαδή ως λύση, η συνταγή που μας έφερε μέχρι εδώ» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στους όρους υπό τους οποίους δημιουργήθηκε το ΕΣΥ την δεκαετία του ΄80, σημειώνονταςότι ήδη από τα μέσα εκείνης της δεκαετίας, «οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν τα «δανεικά» του αστικού συστήματος υγείας», ενώ «βήμα-βήμα τα τελευταία 30 χρόνια έχει ιδιωτικοποιηθεί δραματικά το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

Είπε ότι το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης της ΝΔ «δεν είναι καθόλου νέο, είναι παλιά κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου», ενώ «τον δρόμο όπου η υγεία θα αποτελεί ελάχιστο κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματίες, τον έχουν περπατήσει όλες οι κυβερνήσεις».

«Τα μέτρα τους έχουν σχεδιαστεί αρκετά χρόνια πριν. Αποτελούν κατευθύνσεις της πολιτικής της ΕΕ, είναι μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα για το κεφάλαιο, διότι αποτελούν προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα και τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα «πόσο διαφορετικό είναι το ΕΣΥ του ΣΥΡΙΖΑ;» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όπου βρεθεί και όπου σταθεί, μιλά για κοστολογημένες προτάσεις, μη τυχόν και του τραβήξουν το αυτί οι επενδυτές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

«Το κριτήριο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό των χαμηλότερων κρατικών δαπανών και παροχών, προκειμένου οι εργαζόμενοι να «στοιχίζουν» όσο το δυνατόν λιγότερο για το κράτος και τους επιχειρηματίες. Ακόμα και σήμερα προτείνει την ουτοπική «συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα»!» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία ως κυβέρνησης και τόνισε «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απαντά στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αλλά τις αντιστρατεύεται. Γιατί απλά λαϊκές ανάγκες και κερδοφορία των ομίλων βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση. Βρίσκονται στον αντίποδα του δικαιώματος του λαού να απολαμβάνει τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγουν η επιστήμη και η τεχνολογία, να έχει κατοχυρωμένες δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας από το κράτος».

«Το σύνθημα «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» που γράφτηκε, φωνάχτηκε και συμφωνεί μαζί του η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μπορεί να γίνει πράξη, μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, μόνο αν ο λαός, μαζί με το ΚΚΕ, παλέψει μεταξύ άλλων για εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους, για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην υγεία.

«Στον αντίποδα του εκτρώματος που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, σήμερα το ΚΚΕ, παρουσιάζει τον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης» είπε ο Δ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «είναι ώριμο να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε πανελλαδικό επίπεδο, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμία εμπλοκή – συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ, των διάφορων «κοινωνικών συνεταιρισμών».

«Πυρήνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι το Κέντρο Υγείας, με τα αποκεντρωμένα ιατρεία και τις κινητές μονάδες που συνδέονται με αυτό» είπε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένο και να διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αναφέρθηκε στα κριτήρια ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πρώτο την «πλήρη και απολύτως δωρεάν κάλυψη όλων των αναγκών σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση) όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο».

Είπε ότι το ΚΚΕ προτάσσει τον προσανατολισμό στις υπηρεσίες πρόληψης, «που σημαίνει ότι αυτές πρέπει να απευθύνονται πριν απ’ όλα στους υγιείς με ανάπτυξη υπηρεσιών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία».

«Ο ενιαίος χαρακτήρας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των άμεσα συνεργαζόμενων τμημάτων και υπηρεσιών της στο πλαίσιο του κρατικού Κέντρου Υγείας, είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης. Επιπλέον είναι προϋπόθεση για να συγκεντρώνεται και να διαχέεται η νέα γνώση σε όλους τους επιστήμονες, προκειμένου να αξιοποιείται κατάλληλα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Σήμερα, πλέον, πολύ περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι το μέτωπο της Υγείας είναι βασικό μέτωπο πάλης όλου του λαού και ότι αυτό για το οποίο παλεύει το οργανωμένο εργατικό- λαϊκό κίνημα κάθε άλλο παρά δευτερεύον είναι.

Οι ανάγκες του λαού μας είναι μεγάλες και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν τον 21ο αιώνα. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει.

Το βασικό εμπόδιο δεν είναι άλλο από το καπιταλιστικό κέρδος, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την πολιτική εξουσία των καπιταλιστών.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνειδητοποιούν αυτήν την αλήθεια από την ίδια τους την πολιτική πείρα, μέσα από τη συμμετοχή τους στην πάλη, μαζί με το ΚΚΕ» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση έγιναν επίσης παρεμβάσεις από στελέχη του κινήματος από τον χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 5 / 2023 , 8:45 από news_room H Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, που τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, όπου οι Ιερές Ακολουθίες τελούνται στη Γεωργιανή γλώσσα προς εξυπηρέτηση της Γεωργιανής παροικίας […]

Σερρών Θεολόγος: «Ο Σταυρός του Κυρίου υπήρξε διαχρονικά ο κλήρος και η δόξα του ελληνικού έθνους»

Σερρών Θεολόγος: «Ο Σταυρός του Κυρίου υπήρξε διαχρονικά ο κλήρος και η δόξα του ελληνικού έθνους»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 11 / 9 / 2022 , 17:46 από news_room Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία, για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού Της και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο μάλιστα των λατρευτικών ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή και τον επί […]