25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες

Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:22 από news_room

Αθήνα.- Σε συγκινητικό κλίμα, με ζωηρότατο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές και με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη με νεαρούς Αιθίοπες ελληνικής καταγωγής και Αιθίοπες που αγαπούν την Ελλάδα και επιθυμούν να τη γνωρίσουν καλύτερα, μαθαίνοντας την ελληνική Γλώσσα και Ιστορία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν σπουδαστές του «Κέντρου Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού», της Ιεράς Μητρόπολης Αιθιοπίας (Αξώμης). Το Κέντρο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ και λειτουργεί χάρη στις άοκνες προσπάθειές του. Παρέχει δωρεάν μαθήματα ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας, από την εκπαιδευτικό Μοναχή Στυλιανή, η οποία διδάσκει αφιλοκερδώς.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας συνεχάρη θερμότατα τον Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ και τη Μοναχή Στυλιανή για τη θέρμη, τις πρωτοβουλίες και την προσφορά τους και υποσχέθηκε να στηρίξει το Κέντρο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού.

Δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές Πανεπιστημίου, με στόχο να εργασθούν ή να σπουδάσουν στην Ελλάδα, κ. Χρυσουλάκης τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τη δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών στη χώρα μας και για τα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, όπως το πρόγραμμα Study in Greece. Επιπλέον ενημέρωσε τα παιδιά για τα προγράμματα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας με σκοπό την προβολή της ελληνικής Γλώσσας και τα προσκάλεσε στο Πανομογενειακό Συνέδριο το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο θα συμμετέχουν νέοι Ομογενείς από όλο τον κόσμο.

Τέλος συζητήθηκε ενδελεχώς το ζήτημα των προσπαθειών που καταβάλλονται με στόχο τη δημιουργία Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αντίς Αμπέμπα, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Αιθιοπία. Ο Μητροπολίτης Αιθιοπίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις επαφές του, με τον τελευταίο να εκφράζει την αμέριστη στήριξή του και να δεσμεύεται για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

O Μητροπολίτης Δανιήλ έκλεισε ευχαριστώντας τον κ. Χρυσουλάκη για την πρωτοβουλία αυτής της επικοινωνίας, πρωτοβουλία η οποία – όπως υπογράμμισε – αποτελεί απόδειξη για το ενδιαφέρον και τη μέριμνα τoυ Γενικού Γραμματέα: «Είμαστε ευγνώμονες. Αισθανόμαστε ότι κάποιος μας φροντίζει» είπε χαρακτηριστικά.

Panhellenicpost.com

Σχετικά Άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το market pass

Αδ. Γεωργιάδης: Σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το market pass

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 2 / 2023 , 15:00 από news_room Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για να είναι ευδιάκριτη η τιμή λίτρου ή κιλού στα ταμπελάκια των σούπερ μάρκετ ενώ σε, περίπου δέκα μέρες θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα για το market pass. Αυτά ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του […]

Συνεχίζεται η ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Τολιάρα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 11 / 9 / 2022 , 21:27 από news_room Σήμερα  Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την δεύτερη ημέρα της ιεραποστολικής επισκέψεως του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  Β΄ είχε συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον Περιφερειάρχη της Τολιάρας κ.Solomdraza Arson Theodolin Lydore Adore με τον οποίον συζήτησαν θέματα αμοιβαίας […]