13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

100ετηρίδα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 10 / 2021 , 15:22 από news_room

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της 100ετηρίδας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης, ο οποίος έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Απόστολου και ολοκληρώθηκαν με το επίσημο γεύμα το οποίο παρατέθηκε στην κοινοτική αίθουσα «Τhe Father John and Presvytera Margaret Orfanakos Fellowship Hall».

Οι εκδηλώσεις συνέπεσαν με την «Κυριακή της Ηγεσίας των 100» και ο Αρχιεπίσκοπος ανέπεμψε τρισάγιο στην μνήμη των ιδρυτών και πρωτεργατών της κοινότητας και της ίδιας της «Ηγεσίας των 100» και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, κ. Ιακώβου, που οραματίστηκε και ευλόγησε την ίδρυση της «Ηγεσίας των 100» με στόχο την ενίσχυση των διακονιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Πέτρος Μπαλίκας (Peter G. Balkas), ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της κοινότητας και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο εορτασμός της 100ετηρίδας αποτελεί ορόσημο και εφαλτήριο για τον προσδιορισμό των στόχων για την δεύτερη εκατονταετία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Μαρκόπουλος τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο γεύμα, όσο και κατά την διάρκεια των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της επιτροπής της 100ετηρίδας με επικεφαλής τις κ.κ. Ντενίς Τσικίνη (Denise Cecchini) και Ελένη Μανωλιάδη (Elaine Manoliadis).

Τόσο ο π. Πέτρος Μπαλίκας, όσο και ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκαν με δέος στους ιδρυτές και πρωτεργάτες της κοινότητας, καθώς επίσης στους ιερείς και στα στελέχη της κοινότητας και της Φιλοπτώχου που με την γενναιοδωρία τους και την σοφία τους κατάφεραν να οδηγήσουν την κοινότητα από επιτυχία σε επιτυχία και προσευχήθηκαν όπως ο Θεός τους αξιώσει να εορτάσουν με την ίδια λαμπρότητα και επιτυχία πολλές δεκαετίες.

«Αγαπητοί μου χριστιανοί, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας για να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής της ενορίας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου», επεσήμανε κατά την διάρκεια της από καρδιάς προσφώνησής του στην ελληνική ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Κ. Ελπιδοφόρος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην 100ή επέτειο της ιδρύσεως, η οποία ιδρύθηκε έναν χρόνο πριν ιδρυθεί η Αρχιεπισκοπή και μεταξύ άλλων τόνισε: «Πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι που η εκκλησία σας είναι παλαιότερη ακόμα και από την Αρχιεπισκοπή μας. Εμείς η Αρχιεπισκοπή σαν ίδρυμα θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 χρόνια του χρόνου και εσείς τα γιορτάσατε φέτος.

ananmiseis.net

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ελπιδοφόρα η συμφωνία Μπάιντεν-Πούτιν για τη νέα START

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 1 / 2021 , 19:42 από news_room Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ελπιδοφόρο βήμα τη συναπόφαση των προέδρων Μπάιντεν και Πούτιν για την επέκταση της συμφωνίας New START (Strategic Arms Reduction Treaty), που είχαν υπογράψει το 2010 οι Ομπάμα και Μεντβέντεφ, η οποία προβλέπει τη […]

Tην επέτειο του μακελειού σε σχολείο στην Ουβάλντε του Τέξας τίμησε ο Μπάιντεν

Tην επέτειο του μακελειού σε σχολείο στην Ουβάλντε του Τέξας τίμησε ο Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 5 / 2023 , 12:33 από news_room Συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του, ο Τζο Μπάιντεν τίμησε χθες Τετάρτη στον Λευκό Οίκο την επέτειο του μακελειού που διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο σε σχολείο της πόλης Ουβάλντε, στην πολιτεία Τέξας (νότια), καλώντας για νιοστή φορά να γίνει αυστηρότερος ο έλεγχος των […]