18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Τεχεράνη: Ιράν και Ρωσία θα υπογράψουν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 10 / 2021 , 17:41 από news_room

Τεχεράνη: Ιράν και Ρωσία θα υπογράψουν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή τους προσεχείς μήνες μιας στρατηγικής σύμπραξης με τη Ρωσία, επτά μήνες μετά τη συνομολόγηση μιας παρόμοιας συμφωνίας με την Κίνα στο πλαίσιο της πολιτικής προς ‘ανατολάς’ και προς γειτονικές χώρες.

Η ενδυνάμωση των σχέσεων με την Κίνα και τη Ρωσία πραγματοποιείται σε ένα κλίμα ενισχυμένης καχυποψίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν απέναντι στη Δύση και σε μια περίοδο επίμονων ισχυρών εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Ανάμεσα στο Ιράν, την Κίνα και τη Ρωσία, σχεδιάζεται ο ανατολικός άξονας. Τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώθηκε ότι είναι απαραίτητο να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία και να υπάρξει επικέντρωση σε στρατηγικές συμπράξεις”, δήλωσε στην Τεχεράνη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ.

“Οι αρχικές διευθετήσεις του εγγράφου, που φέρει τον τίτλο Σφαιρικό Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Ιράν και στη Ρωσία έχουν ολοκληρωθεί” πρόσθεσε σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου. “Αυτή τη στιγμή οριστικοποιούμε τις διάφορες ρήτρες του εγγράφου και θα τις στείλουμε στη Μόσχα. Ελπίζουμε να υπογράψουμε αυτό το έγγραφο τους επόμενους μήνες. Αυτό αντιστοιχεί στο έγγραφο στρατηγικού σχεδίου 25 χρόνων που επεξεργαστήκαμε με την Κίνα”, αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Στις 27 Μαρτίου, το Ιράν κατέληξε με την Κίνα, μια χώρα “φίλη σε δύσκολους καιρούς”, σε μια συμφωνία στρατηγικής και εμπορικής συνεργασίας για 25 χρόνια έπειτα από πολυετείς συζητήσεις, η οποία. περιλαμβάνει “πολιτικές και οικονομικές ρήτρες”.

Τον Σεπτέμβριο, το Ιράν έγινε δεκτό στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης του οποίου ηγούνται η Ρωσία και η Κίνα.

Η μονομερής καταγγελία από την Ουάσινγκτον το 2018 της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και η αδυναμία των Ευρωπαίων να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις που επανήλθαν το ίδιο έτος έπεισαν τις ιρανικές αρχές πως η Δύση δεν είναι ένας εταίρος “άξιος εμπιστοσύνης”, σύμφωνα με την έκφραση του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Το Ιράν εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει προτεραιότητα στις σχέσεις με την “Ανατολή”, που σημαίνει για το Ιράν χώρες όπως η Κίνα, η Βόρεια και η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιαπωνία ή η Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Η Θεολογική Σχολή Κύπρου ήταν ένα όραμα αιώνων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 10 / 2021 , 14:13 από news_room Σε τρία αναπαλαιωμένα κτήρια, εκεί που κτυπά η καρδιά της ιστορίας της πόλης, κοντά στην Αρχιεπισκοπή, στεγάζεται η Θεολογική Σχολή Κύπρου. Σε λίγες μέρες, στις 21 Ιουνίου, οι πρώτοι απόφοιτοι θα παραλάβουν το πτυχίο της Σχολής, η ίδρυση της οποίας για την Εκκλησία ήταν […]

Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Adologala.gr

Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 11 / 2021 , 20:08 από news_room Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας και συνεργάτες του, […]