17 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Γιαννιτσών Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 10 / 2021 , 21:46 από news_room

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη), όπου το 1912 τελέσθηκε η πρώτη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό πέντε αιώνων, εορτάσθηκαν τα 109α Ελευθέρια της πόλεως προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Μετά τον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία των εορταζομένων αγίων, μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου και οσίου Γερασίμου Κεφαλληνίας, τελέσθηκε Δοξολογία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης. Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν οι ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου και Αρχιμ. Χερουβίμ Τσίνογλου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, εφημέριοι των ενοριών της πόλεως και διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.
Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, οι Βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και κα Θ. Τζάκρη, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, των τοπικών αρχών και φορέων καθώς και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλεως.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Παύλος Κυργυρίδης, διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της απελευθέρωσης αλλά και στον Μακεδονικό αγώνα που προηγήθηκε.
Μετά την Δοξολογία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Επιμνημόσυνος Δέησις στο Ηρώο της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στους Αγίους Τόπους

Η εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 7 / 2023 , 9:46 από news_room Τήν Πέμπτην, 30ήν Ἰουνίου / 13ην Ἰουλίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Συνάξεως τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων τῶν δώδεκα. Λέγουσα «Σύναξιν» ἡ Ἐκκλησία, ἐννοεῖ τήν συνάθροισιν τῶν πιστῶν εἰς τούς Ἱερούς Ναούς, διά να ὑμνήσουν τούς Ἁγίους Ἀποστόλους τούς δώδεκα, διά τό […]

Η Αποκαθήλωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών

Η Αποκαθήλωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 4 / 2023 , 0:17 από news_room Την Μεγάλη Παρασκευή (14.4.2023) το πρωί, στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη) Γιαννιτσών τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Μ. Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν επίσης […]