15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Πατριάρχης Αλεξανδρείας : «Τούτον τον οίκο, στερέωσον Κύριε»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 10 / 2021 , 4:32 από news_room

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, στην ανοικοδόμηση της οποίας συνέβαλε έμπρακτα ένας Ρουμάνος εφοπλιστής. Κατά την παραμονή του στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στην περιοχή Κυήντι, ετέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την κουρά της Μοναχής Θαβωρίας, την οποία όρισε προεστώσα της Μονής στην οποία ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Πνεύματος να την στηρίζει και να την καθοδηγεί.

Την 14η του ιδίου μηνός, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ετέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μπουσάνα Ουγκάντας, και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. Γέροντος Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου, καθώς και των Θεοφ. Επισκόπων Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεοφύτου και Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου.

Παρόντες στην Ευχαριστιακή Σύναξη ήταν και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Κουλουργιώτης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαζίου Μεγάρων Αττικής, ο κλήρος της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος με μεστό θεολογικό λόγο μίλησε στο εκκλησίασμα για την ιστορική αυτή ημέρα των Εγκαινίων της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής, καθώς και για την σημασία των τελουμένων κατ΄ αυτήν.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον προεστό της Ιεράς Μονής π. Πρόδρομο Λουμπέκα, ενώ αμέσως μετά τον ενθρόνησε ως πρώτο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής.

Στον λόγο του προς τον Νέο Καθηγούμενο της Μονής, ο Πατριάρχης συγκινημένος του ζήτησε να διδάξει στα παιδιά την επιστήμη των επιστημών και την τέχνη των τεχνών, τον μοναχισμό.

«Πατέρα Πρόδρομε, μίλησε στα παιδιά για τον μοναχισμό. Πες τους ότι είναι η επιστήμη των επιστημών και η τέχνη των τεχνών. Με την ευχή, την νοερά προσευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με” και το κομποσχοίνι θα βρίσκεστε πάντοτε κοντά στον πνευματικό σας Πατέρα, τον Πατριάρχη σας».

Τέλος, ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Αρχιμ. Χρυσόστομο εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Παλαιφάτου και Αποστολικού Θρόνου του Ευαγγελιστή Μάρκου, για την εξ ολοκλήρου δωρεά που προσέφερε το μοναστήρι του π. Χυσοστόμου, για την ανέγερση της Μονής στα βάθη της Αφρικής.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στους Αγίους Τόπους

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 12 / 2023 , 0:28 από news_room Τήν Δευτέραν, 12ην/25ην Δεκεμβρίου 2023, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τοῦ ἐν ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Σπυρίδωνος Ἐπισκόπου Τριμυθοῦντος τοῦ Θαυματουργοῦ εἰς τήν ἱεράν αὐτοῦ Μονήν, τήν κειμένην εἰς τήν Παλαιάν Πόλιν τῆς Ἱερουσαλήμ καί πλησίον τῆς Πύλης τῆς Δαμασκοῦ. Κατά τήν ἑορτήν αὐτήν […]

Τα νέα δεδομένα στην Εκκλησία της Κύπρου

Στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου Λεμεσού συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 1 / 2023 , 19:29 από news_room Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος τέλεσε την Κυριακή (15.1.2023), την πρώτη, μετά την ενθρόνισή του, Θεία Λειτουργία, στη γυναικεία ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, στο Πεντάκωμο της Λεμεσού. Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, χωρίς να φέρουν, […]