24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο ΠτΔ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 2:14 από news_room

Η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής έχει στόχο τον συντονισμό μιας συνολικής περιφερειακής προσπάθειας στη βάση της Συμφωνίας του Παρισιού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν των συμμετεχόντων στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή που πραγματοποιείται στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης «ελπίζουμε τους προσεχείς μήνες να εισέλθουμε στη διακυβερνητική φάση όπου μέσω της Υπουργικής Συνάντησης και της Συνόδου των Ηγετών για το θέμα θα συσταθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί και ο απαραίτητος συντονισμός για την εφαρμογή των δεσμεύσεων μας».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των ΗΕ (SDSN) κ. Τζέφρι Σακς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής είναι τεράστιας σημασίας, σημειώνοντας ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.

Πρόσθεσε ότι το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής φέρνει κοντά όλες τις χώρες και αποτελεί ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τους, επανενώνοντας τον κόσμο και αφήνοντας πίσω τις όποιες διενέξεις.

Επεσήμανε ότι με το όραμα του Πρόεδρου Αναστασιάδη, μέσα από την πρωτοβουλία του για το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής, διανοίγονται νέοι ορίζοντες για την περιοχή, τόσο στον περιβαλλοντικό όσο και στον οικονομικό τομέα με τη δημιουργία νέων τομέων στην εργασία, καθώς και μια νέα εποχή στα πολιτικά δρώμενα.

Εξήρε, παράλληλα, την ηγετική ικανότητα του Προέδρου Αναστασιάδη, την πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη σκληρή δουλειά που επιτελείται προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 3 / 2021 , 21:43 από news_room Τήν Πέμπτην τῆς Α΄ Ἑβδομάδος τῶν Νηστειῶν, 5ην /18ην Μαρτίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου μέ μετάθεσιν μιᾶς ἡμέρας ἡ μνήμη τοῦ ὁσίου Πατρός ἡμῶν Γερασίμου τοῦ ἐν Ἰορδάνῃ εἰς τήν Ἱεράν αὐτοῦ Μονήν, κειμένην εἰς τήν ἔρημον τοῦ Ἰορδάνου ποταμοῦ, εἰς μικράν ἀπόστασιν πρό τῶν […]

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με μεγάλες διαδικτυακές απάτες, μέσω υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 18:18 από news_room Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε μεγάλης έκτασης απάτες μέσω διαδικτύου, «ψαρεύοντας» στοιχεία από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, στέλνοντας απατηλά μηνύματα σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου, ενώ επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων και διακίνηση ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε μετά από κοινή αστυνομική […]