24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Βατώντα Ν. Αρτάκης – Χειροθεσία νέου Αναγνώστη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 10 / 2021 , 23:16 από news_room

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΤΩΝΤΑ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ-ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΝΕΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

ΤοΣάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ημέρα μνήμης των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, ο Σεβασμιώτατος , Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βατώντα Ν. Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθροκαι, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι.Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Ιερόθεο Παπαγρηγορίου-Εφημέριοτης Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία,κατά τη διάρκεια  της οποίας χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνος Γκέκα, Φοιτητή Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος κατάγεται από την Ενορία του Βατώντα και την διακονεί ως Ιερόπαις και Κατηχητής.

Ο Σεβασμιώτατος, επαίνεσε τον κ. Κωνσταντίνο, διότι από πολύ νεαρή ηλικία έχειαντιληφθεί πως ο Θεός είναι το παν μέσα στη ζωή μας και την καθημερινότητα μαςκαι βαδίζει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του όχι μόνο μέσω των  σπουδώνκαι των επιγείων επιτυχιών, αλλά κυρίως διά της κατ’ ουσίαν σχέσεώς του με τονΘεό.

Κηρύσσοντας δε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κυπριανού, οοποίος ήταν πολέμιος του Χριστού, καθώς ήταν μάγος και με τις ενέργειες τουσατανά διέπραττε μαγγανείες. Όμως, με την καθοδήγηση της Αγίας Ιουστίνης μετενόησε και ακολούθησε τον Χριστό, και αξιώθηκε να γίνει Επίσκοπος Καρθαγένηςκαι να δοξασθεί, ως Άγιος, από τον Τριαδικό Θεό.

Εμείς λοιπόν, οι σημερινοί χριστιανοί, που, κατά την βάπτιση μας, αποτασσόμεθα το σατανά, αλλά έπειτα ενεργούμε στη ζωή μας τόσα άνομα πράγματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με τις εντολές του Θεού, χωρίς να έχουμε συναίσθηση των πράξεών μας, εισερχόμαστε, ακόμη και μέσα στον Ιερό Ναό, στον Οίκο του Κυρίου, ασύστολα, κατακρίνοντας και σχολιάζοντας  με εμπάθεια τους αδελφούς μας ήάσεμνα ενδεδυμένοι κλπ. χαράσσοντας, έτσι, αντίθετη πορεία από αυτή του αγιασμού των σήμερα εορταζομένων Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος, επισκέφθηκε την Ενορία Αγ. Γεωργίου Βατώντα, στα πλαίσια των δεκαήμερων (1-10 Οκτωβρίου 2021) λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη δεκάτη-πέμπτηεπετείω των Εγκαινίων του  Ενοριακού Ι. Ναού, κατά τις οποίες φιλοξενείται εκεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ιερό απότμημα λειψάνων εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Γεωργίου το οποίο φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή Ηλίων Αιδηψού.

Πριντην απόλυση δε, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο κεκοιμημένων αδελφών μαςχριστιανών, ενώ το σύνολο των ιερών ακολουθιών μετεδόθη απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm).

Σχετικά Άρθρα

Μέσω του gov.gr η εξυπηρέτηση του πολίτη από τους Δήμους

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 4 / 2022 , 19:41 από news_room Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Μέσω του gov.gr η εξυπηρέτηση του πολίτη από τους Δήμους Τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον του gov.gr έχουν πλέον […]

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 6 / 2021 , 18:39 από news_room Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Τριάδος Ν. Φιλαδέλφειας η εορτή του Αγίου Πνεύματος. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21 Ιουνίου, στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος κήρυξε και […]