21 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Οκτώβριο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 10 / 2021 , 23:30 από news_room

Συνήλθε επί διήμερο, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Δ.Ι.Σ.:

Καθόρισε τα των τιμητικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την συμπλήρωση τριακονταετίας από της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου, όρισε:
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Λεβέντη, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εισηγητή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου παρά τη Ιερά Συνόδω.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Νεράντζη, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών.
Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Καραμολέγκο, Επιμελητή εκδόσεως των «Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα

Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 3 / 2021 , 2:28 από news_room Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ χοροστάτησε στην Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Γυθείου. Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ερμήνευσε το: «Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη, […]

Έμπρακτη στήριξη της Ι.Μ. Δημητριάδος στου σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας - Απέστειλε 4εις τόνους τρόφιμα

Έμπρακτη στήριξη της Ι.Μ. Δημητριάδος στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας – Απέστειλε 4εις τόνους τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 2 / 2023 , 17:30 από news_room Ξεκίνησε χθές η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας. Η εν λόγω βοήθεια, αποτελείται από τουλάχιστον 4 τόνους τρόφιμα στο σύνολο: ρύζι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, ζάχαρη, αλεύρι και γάλα μακράς διάρκειας, […]