23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Επίσημη συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β με τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 1:24 από news_room

Επίσημη συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β με τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην Πατριαρχική Επιτροπεία του Καΐρου στο Χαμζάουι επίσημη συνάντηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ με τον Αρχιεπίσκοπο της Καντουαρίας Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας κ.κ. Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην Πατριαρχική επιτροπεία με την συνοδεία αντιπροσωπείας επισκόπων και κληρικών στις 17:30 και ξεναγήθηκε αρχικά στον ναό του Αγίου Νικολάου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό. Στο τέλος της ξενάγησης δήλωσε ενθουσιασμένος, για την ιστορική, πολιτιστική και  καλλιτεχνική σημασία του ναού.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος  περίμενε τον Σεβασιώτατο Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του  με ανοιχτές αγκάλες και αφού τον ασπάστηκε εγκάρδια, οι δύο ιεράρχες προχώρησαν στην Αίθουσα του Θρόνου με τον Πατριάρχη να προπορεύεται ψέλνοντας, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον υψηλό του προσκεκλημένο.

Στην συνοδεία υποδοχής του Σεβασιώτατου ήταν και ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα και οι Αρχιμανδρίτες Στέφανος και Δαμασκινός.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης  καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο  Αρχιεπίσκοπο εκφράζοντας την χαρά του μέσα από την καρδιά του που τον υποδέχεται στην δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου στο Κάιρο λέγοντας ότι όλοι οι Προκάτοχοί του έρχονταν κατά καιρούς στο Κατέρμπουρι.

Ο Φώτιος, ο Μελέτιος είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αλλά μεγαλύτερη και πιο ζωντανή του ανάμνηση όπως τόνισε, ήταν όταν συνόδευε τον Πατριάρχη Παρθένιο στα ταξίδια του στο Κατέρμπουρι. Ο Μακαριώτατος μοιράστηκε με του καλεσμένους του ιδιαίτερες στιγμές από εκείνα τα ταξίδια αναφέροντας την συγκίνηση του Πατριάρχη Παρθένου όταν επισκέφτηκε το κολέγιο που φοιτούσε και συνάντησε του παλιούς του συμμαθητές.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μακρόχρονη ιεραποστολική του πορεία στην Αφρική λέγοντας ότι τα περισσότερα χρόνια του ως Πατριάρχης τα πέρασε στην μεγάλη αυτή Ήπειρο. Και σε όλες του τις περιοδείες στην Αφρική είχε  την αρωγή και την στήριξη της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ευχαριστώντας τον Σεβασιώτατο για την πολύτιμη βοηθειά του σε φάρμακα.

Είναι πολυτέλεια στις μέρες μας  τόνισε με έμφαση η διχόνοια μεταξύ των εκκλησιών και των ανθρώπων. Σήμερα κηρύσσουμε την συμφιλίωση των λαών και ενώνουμε την φωνή μας λέγοντας ότι ο Χριστός είναι μέσω ημών, για να μας χαρίσει ειρήνη και αγάπη.

Ο Μακριώτατος Πατριάρχης δώρισε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο το σύμβολο του Πατριαρχείου, ένα βιβλίο για την Αλεξάνδρεια και το προσωπικό του μπαστούνι που όπως είπε κρατάει ότι οδοιπορεί στην Αφρική.

Από την μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας είπε ότι είναι μεγάλο προνόμιο να βρίσκεται στο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας που στην παγκόσμια εκκλησιαστική κοινότητα έχει, την μεγαλύτερη επιρροή. Είναι μεγάλη μου χαρά τόνισε να έρχομαι σε ένα μέρος που είστε οι διάδοχοι τόσων μαρτύρων των πρώτων χρόνων την Χριστιανοσύνης αλλά και του Αγίου Μάρκου πράγμα που μου ζεσταίνει την καρδιά.

Αναφέρθηκε επίσης στην διχόνοια στους κόλπους της Εκκλησίας και τόνισε ότι οι εκκλησίες μας είναι αδελφές εκκλησίες και αυτό φαίνεται και από την αγάπη που δείχνουμε προς τον κόσμο, τονίζοντας και την δική του αγάπη για την Αφρική.

Αναφερόμενος στον Covid 19 επεσήμανε ότι σε αυτή την χρονική συγκυρία μας, καταλάβαμε με επίπονο τρόπο ότι είμαστε μια  μεγάλη κοινότητα και είμαστε εύθραυστοί και αδύναμοι ως μονάδες αλλά έχουμε όμως την ισχυρή επιλογή της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τον ευχαρίστησε για τα θερμά του λόγια, λέγοντας στην δευτερολογία του ότι εντυπωσιάστηκε με τις σκέψεις του. Πάντα θαύμασε όπως είπε την πραγματιστική σκέψη της Αγγλικανικής εκκλησίας. Εξήρε τις προσπάθειες του Σεβασιώτατου και της Αγγλικανικής εκκλησίας για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων όπως και για τον αγώνα που δίνουν  για το περιβάλλον. Και κλείνοντας έθεσε τον εαυτό του πρόθυμο να συμμετάσχει σε επόμενα συνέδρια της Αγγλικανικής εκκλησίας και προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφτεί από κοντά την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξανδρείας.

Πηγή: ekkairo.org

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτή επιστολή 5 ομογενειακών οργανώσεων στον Τραμπ για τα Βαρώσια

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 1 / 11 / 2020 , 20:15 από Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ με την οποία τον καλούν να καταστήσει γνωστό στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι αν προχωρήσει με το άνοιγμα των Βαρωσίων και άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες θα προχωρήσει σε κυρώσεις προς την Τουρκία, καταχώρησαν μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Τάιμς». […]

Ευχαριστήριο Ι.Α.Κ στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης για την πρωτοβουλία συλλογής τροφίμων

Ευχαριστήριο στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης – Συγκέντρωσε τρόφιμα για την «Διακονία Αγάπης» της Ι.Α. Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 7 / 2021 , 23:37 από news_room Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την δεύτερη ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης, που ξεκίνησε το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου), και κατέληξε το απόγευμα ξανά στην πλατεία Ελευθερίας (Περιφέρεια Κρήτης) στο Ηράκλειο, έχοντας διανύσει μία […]