20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εκλέγουν πρόεδρο και προεδρείο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 10 / 2021 , 14:07 από news_room

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επικύρωσε το αποτέλεσμα των εκλογών και την , Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 συγκάλεσε την πρώτη συνεδρίαση του 21μελούς συμβουλίου που εκλέχτηκε από τις ιστορικές και συνάμα τραυματικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

Οι εκλογές, διεξήχθησαν για πρώτη φορά στην 80ετή ιστορία της οργάνωσης στο πεζοδρόμιο, καθώς το Σταθάκειο τελούσε υπό κατάληψη με ταμπουρωμένους τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον καθαιρεθέντα πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτριο Α. Γωνιά.

Η Αστυνομία λίγο πριν το κλείσιμο της κάλπης, σύμφωνα με ρεπορτάζ  πήγε την ώρα που έκλεινε η κάλπη φυγάδευσε τους κ.κ. Μεϊμάρογλου και Γωνιά και αφαίρεσε τις προειδοποιητικές ταινίες.

Ο κ. Μεϊμάρογλου στην  πράξη είχε αλλάξει τις κλειδαριές της Ομοσπονδίας την παραμονή της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 με συνέπεια να ματαιωθεί η σύσκεψη κατά την οποία η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή θα έδινε αναφορά για τα ευρήματά της έρευνάς της σχετικά με την διακίνηση των ρευστών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ενώ αλυσοδένει την κεντρική είσοδο του Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Η ομάδα που εξουσιοδότησε τον κ. Μεϊμάρογλου να αλλάξει για τρίτη φορά σε τέσσερις περίπου μήνες τις κλειδαριές του Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτριο Καλαμαρά, Δήμο Σιώκη, Νίκο Διαμαντίδη, Βασίλειο Σταθάκο και Ηλία Τσεκερίδη, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν παράνομες.

Ωστόσο ο κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου υπέβαλε ένσταση την ύστατη στιγμή στην Εφορευτική Επιτροπή και με αυτόν τον τρόπο αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς τις εκλογές.

Η ένσταση του κ. Μεϊμάρογλου, όπως επεσήμανε ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής Αναστάσιος Καραγκούνης, απαντήθηκε δεόντως και τα πρακτικά της Επιτροπής θα παραδοθούν στο νέο συμβούλιο και στο Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας.

Η ομάδα του Δημητρίου Καλαμαρά, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές προτίθεται να αποταθεί στην δικαιοσύνη και την ερχόμενη Τετάρτη κατά πάσα πιθανότητα θα συγκαλέσει πανομογενειακή συγκέντρωσηγ και δεν αποκλείεται να τους προλάβουν και πάλι τα γεγονότα. Κι αυτό διότι το νέο συμβούλιο κατά την πρώτη συνεδρίασή του θα αποφασίσει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις και να διαμηνύσει ότι ο έλεγχος των οικονομικών θα συνεχιστεί και ότι θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν παραβιάσει τις αρχές και τους κανόνες της Ομοσπονδίας τόσο ως φορέα, όσο και ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής.

Στο Μινωϊκό Σπίτι

Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου συμβουλίου θα λάβει χώρα στο Μινωϊκό Σπίτι στην Αστόρια, διότι στο Σταθάκειο έχει ταμπουρωθεί ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και δεν επιτρέπει σε κανέναν την είσοδο.

Το νέο συμβούλιο, βάσει του Καταστατικού έπρεπε να έχει συνέλθει σε σώμα εντός των δέκα ημερών από την εκλογή τους, αλλά η Εφορευτική Επιτροπή καθυστέρησε προκειμένου οι δικηγόροι να επικυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογές ούτως ώστε να προβούν στις νόμιμες διαδικασίες για να παραλάβουν και επισήμως και με τον νόμο τα κλειδιά του Σταθάκειου Κέντρου.

Ο γραμματέας της Επίτροπής των Πρώην Προέδρων Απόστολος Τομόπουλος θα παραδώσει στο νέο προεδρείο τα πρακτικά της ομοσπονδίας και όλα τα έγγραφα που διατηρούσε στο σπίτι του, βάσει πρότερης ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων την περασμένη άνοιξη.

Το νέο συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο, Νίκο Μπάρδη, Άννα Νότη, Σοφία Στρουμπάκη, Τιμολέοντα Κακούρο, Πολύκαρπο Κοτρώνη, Στέφανο Αμανατίδη, Βασίλειο Πετράτο, Θεόδωρο Αστρινίδη, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Γεώργιο Ξερακιά, Νίκο Βέλλιο, Γιώργο Σερέτη, Νομική Καστανά, Βαγγέλη Κατρακάζο, Σπύρο Πυργιώτη, Απόστολο Τραμπάκουλο, Γιάννη Πηγή, Κωνσταντίνο Προκόβα, Κωνσταντίνο Καμπέρη και Κωνσταντίνο Τσούκαρη.

Η πλειοψηφία των νέων μελών εκλέγονται για πρώτη φορά και έχουν μακρά εμπειρία, διότι είναι ηγετικά στελέχη των συλλόγων από τους οποίους προέρχονται.

Σχετικά Άρθρα

ΠτΔ: Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 1 / 2021 , 3:02 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε σήμερα σε ακρόαση τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani, με τον οποίο συζήτησαν για την πρόοδο των διμερών σχέσεων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, την κατάσταση στην περιοχή και την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας. Η κυρία […]

Φοιτητές ΔΗΔ – ΕΑΠ: Κίνητρα για την επιτυχημένη εφαρμογή του νέου δημόσιου μάνατζμεντ στην ελληνική δημόσια διοίκηση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 / 6 / 2022 , 3:10 από news_room Φοιτητές ΔΗΔ – ΕΑΠ: Κίνητρα για την επιτυχημένη εφαρμογή του νέου δημόσιου μάνατζμεντ στην ελληνική δημόσια διοίκηση O Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, επιδιώκοντας από τη δική του πλευρά να συμβάλει εμπράκτως στη διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας […]